Aktualno, Nekategorizirano

Radionica o izradi vodiča “Zagreb za plitki džep”

Projekt su započele Katerina Duda i Marte Kräher
Projekt su započele Katerina Duda i Marte Kräher

Pogon – Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade poziva na radionicu alternativnog gradskog vodiča Zagreb for Small Wallets/ Zagreb za plitki džep Katerine Dude koja je boravila na Akademie Schloss Solitude u Stuttgartu kao Pogonova rezidentica u 2015. i 2016 godini.

– Katerina će pritom podijeliti svoje iskustvo rezidencijalnog boravka u Solitudeu, pa stoga posebno pozivamo sve koji se planiraju prijaviti na Pogonov natječaj za rezidencijalni boravak u Solitudeu u 2016. godini da dođu čuti informacije iz prve ruke i dodatno se raspitaju o detaljima rezidencije. Natječaj traje do 13. lipnja – podsjećaju u Pogonu.

Zagreb for Small Wallets ili Zagreb za plitki džep projekt je koji polazi od ideje alternativnog gradskog vodiča koji sadržava informacije o Zagrebu, za gotovo svaku situaciju u svakodnevnom životu: od prehrane i nabave odjeće do kulturnih sadržaja i komunikacije.

Vodič je namijenjen onima koji su tek započeli život u Zagrebu, kao i onima koji u Zagrebu žive dulje vrijeme a i žele participirati u svakodnevnom životu grada da ne bez većeg financijskog troška.

U razdoblju od četiri dana radionička grupa istražit će i prikupiti informacije o inicijativama, lokacijama i sadržajima koji su otvoreni svima, koje se temelje na razmjeni znanja, ideja i susreta, a ne isključivo na potrošnji, kao i savjete specifične za život u Zagrebu. Materijal će naknadno biti tiskan u formi vodiča i distribuiran po gradu.

Projekt su započele Katerina Duda i Marte Kräher tijekom boravka na Akademie Schloss Solitude u Stuttgartu u 2015/2016 godini.
Inicijalno je nastao kao reakcija na situaciju u Stuttgartu – Stuttgart for Small Wallets – a ideja je prošiti koncept i na druge gradove, primjerice Berlin, Beč i Pariz.

Katerina Duda završila je nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti i sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. U umjetničkom radu kombinira društvenu praksu, akcije i intervencije u javnom prostoru te video. Pristup je gotovo uvijek site-specific što znači da počinje od konteksta, prostora i njegovih korisnika prilagođavajući rad specifičnoj publici. Marte Kräher djeluje na polju kulturnog menadžmenta i izdavaštva. Surađuje s institucijama na polju kulture u Njemačkoj I Francuskoj.

Prijave na katerinaduda@gmail.com s naznakom za radionicu. Veličina grupe od 5 do 7 polaznika. Jezici: engleski i hrvatski.