Aktualno, Nekategorizirano

Otvorena jesenska sezona u Pogonu

I ove sezone nude puno različitih sadržaja
I ove sezone nude puno različitih sadržaja

Premda su Pogonova vrata ovoga ljeta bila zatvorena – za javnost, u samom Jedinstvu se itekako pušilo od planiranja, rada i proizvodnje jesenske sezone!

Pored čak tri predstave nastale u sklopu Pogonatora – inkubatora suvremenog plesa i kazališta, sezonu u Pogonu obilježit će i nekoliko izložbi u organizaciji Galerije 90-60-90, veliki izložbeni projekt KONTAKT kojeg pripremaju Što, kako i za koga / WHW, izvanredne umjetničke instalacije u organizaciji Galerije Močvara, Illectricityjev program BYOB Zagreb i Bestiarum te novo izdanje festivala Ekstravagantna tijela.

Jesenska sezona u prostore Pogona Jedinstvo tijekom rujna, listopada, studenog i prosinca donosi raznolike umjetničke, ali i zabavne sadržaje koji će pridonijeti živosti ovog kulturnog pogona pored rijeke.

Rujan će obilježiti izvedbe čak tri od šest ovosezonskih produkcija nastalih u sklopu Pogonatora – inkubatora suvremenog plesa i kazališta, brojne zanimljive izložbe, izvedbe, instalacije i zabavni program.

Galerija Močvara u suradnji s Kontejnerom priprema predstavljanje dviju nesvakidašnjih instalacija: Synapsis Gradske Gerile i Jedan ili više šahtofona Damira Bartola Indoša, a Galerija 90-60-90 upoznati će nas s najnovijim radovima umjetnika Borne Demela i Martine Mezak.

Međunarodni, transdisciplinarni, umjetnički festival Ekstravagantna tijela u studenom će zagrijati Pogonove prostore izložbom Zločin i kazna koja tematizira zločin kao najvažniju pukotinu društvene represije.

Prosinački program obilježit će veliki izložbeni projekt u organizaciji kustoskog kolektiva Što, kako i za koga / WHW koji u suradnji s kustosicom Kathrin Rhomberg priprema višemjesečno predstavljanje i kontekstualiziranje KONTAKTa – opsežne bečke zbirke koja prati eksperimentalne i konceptualne prakse od polovice 1960-ih godina do danas, s fokusom na Istočnu i Centralnu Europu.

Kulturne sadržaje redovno će presijecati oni zabavnog predznaka: krajem listopada desit će se 5. izdanje fetish-partyja Bestiarum, a krajem studenog 4. izdanje BYOB Zagreb u sklopu Illectricity Festivala.

Mnogo je razloga za slušanje, gledanje, plesanje i sudjelovanje u novoj Pogonovoj sezoni! Vidimo se – poručuju u Pogonu.

Pregled cijele sezone pogledajte OVDJE.