Aktivizam, Nekategorizirano

Robo dan u IV. osnovnoj školi u Bjelovaru

Udruga informatičara Bjelovarsko – bilogorske županije organizira ROBO dan na kojem će članovi Udruge predstaviti napredak EU projekta Bjelovarski robotički centar. Robo dan će se održati u subotu 17.12.2022. godine s početkom u 10,00 sati u IV. osnovnoj školi u Bjelovaru. Posjetitelji će imati priliku obići Bjelovarski robotički centar i štandove na kojima će se prikazivati pokazne radionice u sljedećim područjima:
1. Mikrobit i kitronik,
2. Arduino,
3. Programiranje dronova,
4. Lego robotika,
5. 3D printanje,
6. Humanoidni roboti,
7. Robo pčelice,
8. VR naočale.
Na Robo ranu će se predstaviti i naš partner na projektu Veleučilište u Bjelovaru s radionicom koju će voditi Tomislav Adamović, v. pred., voditelj stručnog prijediplomskog studija Računarstvo.
Udruga informatičara Bjelovarsko – bilogorske županije provodi projekt Bjelovarski robotički centar.

Projekt je vrijedan ukupno 2.175.373,25 kn, a sufinancira se u 85 % iznosu iz Europskog socijalnog fonda i 15 % sredstvima Državnog proračuna na poziciji Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Riječ je o projektu koji je ugovoren na javnom pozivu za “Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a”.
Nositelj projekta je Udruga informatičara Bjelovarsko – bilogorske županije, partneri su Veleučilište u Bjelovaru i IV. osnovna škola Bjelovar. (Izvor: UIBBŽ)