Aktivizam, Nekategorizirano

U Drnišu, Kninu i Osijeku otvaraju se LAB učionice za primjenu STEM-a

Udruga „Žena“ iz Drniša i projektni partneri pozivaju na predstavljanje LAB učionice za primjenu STEM-a. Prva predstavljanja će se održati danas, 5. srpnja 2022., s početkom u 11 sati u udruzi „Žena“ u Drnišu te u isto vrijeme i u udruzi „Kninska bojna“ u Kninu. U srijedu, 6. 2022. s početkom u 10 sati održat će se predstavljanje u udruzi Društvo za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama u Osijeku.

Na predstavljanju će biti demonstriran rad s pametnom pločom, kako izraditi jednostavne predmete na 3D printeru, posjetitelji će se moći upoznati s virtualnom stvarnošću, a za učenike i učenice osiguni su kompleti za slaganje robota.

LAB učionice dio su projekta „S Tehnologijom i Edukacijom Možemo Sve“
Ukupna vrijednost projekta je 1.705.956,42 kuna. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, OP Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. u iznosu od 1.450.062,96 kuna te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u iznosu od 255.893,46 kuna koji je ujedno i Posredničko tijelo razine I. Posredničko tijelo razine II je Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva. Planirano trajanje projekta je 24 mjeseca, a provedba je započela 06. 7.2021.

Cilj projekta je jačanje kapaciteta udruga za primjenu STEM-a u svakodnevnim aktivnostima u radu s ciljnim skupinama kroz partnerstvo s visokim učilištem. Cilj ćemo postići kroz organiziranje treninga za trenere i studijskog putovanja, opremanje 3 LAB učionice, organiziranje višednevnih radionica za krajnje korisnike te jednodnevnih događanja..

Ciljne skupine: tri organizacije civilnog društva – udruga „ŽENA“, Udruga hrvatskih ratnih veterana „Kninska bojna“ iz Knina i Društvo za pomoć osobama sa intelektualnim teškoćama Osijek.