Hrvatska, Nekategorizirano

Udruga Žena iz Drniša poziva na uvodnu konferenciju EU projekta popularizacije STEM-a

Udruga Žena iz Drniša predstavit će projekt „S Tehnologijom i Edukacijom Možemo Sve“ na uvodnoj konferenciji koja se održava 18. listopada 2021. s početkom u 10:00 sati Hotelu Imperial u Vodicama. Cilj je konferencije lokalnoj zainteresiranoj javnosti predstaviti novi EU projekt koji će provoditi udruga Žena iz Drniša u partnerstvu sa Visokim učilištem Algebra iz Zagreba, Udrugom hrvatskih ratnih veterana „Kninska bojna“ iz Knina i Društvom osoba s intelektualnim teškoćama Osijek, a koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, priopćila je udruga.

Projekt je ugovoren za sufinanciranje temeljem poziva “Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a”, 3. Odluka o financiranju.

Cilj projekta je jačanje kapaciteta udruga za primjenu STEM-a u svakodnevnim aktivnostima u radu s ciljnim skupinama kroz partnerstvo s visokim učilištem. Cilj ćemo postići kroz organiziranje treninga za trenere i studijskog putovanja, opremanje 3 LAB učionice, organiziranje višednevnih radionica za krajnje korisnike te jednodnevnih događanja..

Ukupna vrijednost projekta je 1.705.956,42 kuna. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, OP Učinkoviti ljudski potencijali u iznosu od 1.450.062,96 kuna te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u iznosu od 255.893,46 kuna koji je ujedno i Posredničko tijelo razine I. Posredničko tijelo razine 2 je Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva. Planirano trajanje projekta je 24 mjeseca, a provedba je započela 6.7.2021.

Potvrdu sudjelovanja potrebno je poslati najkasnije do 15.10.2021. u 12 sati na e-adresu: udruga.zena1@si.ht.hr.