Aktualno, Nekategorizirano

Sajam stipendija i visokog obrazovanja ove godine u virtualnom izdanju!

Sajam stipendija i visokog obrazovanja ove godine dolazi u novom, posebnom ONLINE izdanju! Zbog dobro poznatih globalnih izazova koji su kratkom vremenu značajno utjecali na trendove u brojnim područjima, ovogodišnji je program Sajma prilagođen digitalnom formatu kako bi se stipendije, stručne prakse, brojni studijski programi i šira obrazovna te karijerna ponuda nastavili promicati na siguran način.

Prvi online Sajam stipendija i visokog obrazovanja održat će se na internetskom portalu www.iro.hr 25. studenoga 2020. od 10 do 16 sati u jednostavnom i prilagodljivom formatu sudjelovanja, i za izlagače i za posjetitelje.

Na istoj će se stranici moći pronaći satnica te službeni i popratni program.

Prijavnicu za besplatno sudjelovanje možete pronaći na sljedećoj poveznici.

Bogata obrazovna ponuda i informacije za učenike i studente
Novo izdanje Sajma bit će istovremeno nacionalnog i lokalnog karaktera te će objediniti sve lokacije na kojima se Sajam tradicionalno održavao: Rijeku, Zadar i Zagreb. Ovaj format Sajma omogućit će fleksibilnost, komunikaciju i olakšan pristup mnogo većem broju sudionika i široj publici unutar i izvan granica Hrvatske, imajući na umu interaktivnost kao glavni predznak.

Tijekom cijelog dana održavanja Sajma, posjetitelji će moći razgovarati s predstavnicima visokih učilišta, institucijama koje dodjeljuju stipendije, bivšim stipendistima i predstavnicima nacionalnih i međunarodnih kompanija iz Hrvatske, drugih dijelova Europe, Sjeverne Amerike, Japana i drugih zemalja. Izlagači će pružati informacije o studijskim programima, programima stipendiranja, stručnim praksama, standardiziranim ispitima za studij u inozemstvu i tečajevima stranih jezika. Održavanjem Sajma želi se ukazati na potrebu većeg izdvajanja resursa za sektor obrazovanja i mlade ljude koji su u potrazi za različitim profesionalnim prilikama. Kvalitetnim informiranjem i savjetovanjem o studijskim programima i financiranju studija želi se proširiti pristup visokom obrazovanju za sve društvene skupine, osigurati uspješan završetak upisanim studentima te pospješiti njihov prelazak na tržište rada i povezanost s gospodarstvom.

„Ove godine očekujemo više od 30 izlagača što uključuje sveučilišta, veleučilišta i visoke škole, gradove i županije, udruge i veleposlanstva. Svi oni će pružati posjetiteljima Sajma informacije i savjete o tome kako pronaći najprikladniji studijski program te kako osigurati potrebne stipendije za Hrvatsku i inozemstvo. Također, veliki naglasak bit će stavljen na povezanost obrazovanja i gospodarstva, s velikom usmjerenošću na agilnost i proaktivno nošenje s različitim društvenim krizama“ – ističe Antonija Nikšić, voditeljica Sajma u Institutu za razvoj obrazovanja (IRO).

Organizaciju ovogodišnjeg Sajma omogućile su potpore brojnih značajnih partnera koji će svoje institucije i programe također predstaviti na Sajmu: Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH (Arhitekt Sajma), Agencija za mobilnost i programe EU (Konzul Sajma), Sveučilište u Rijeci (Virtuoz Sajma), Grad Zadar (Protagonist Sajma), Grad Rijeka (Prijatelj Sajma) i Primorsko-goranska županija (donator i pokrovitelj).