Aktualno, Nekategorizirano

Virtualni Sajam visokog obrazovanja i stipendija

U organizaciji Instituta za razvoj obrazovanja u srijedu se u Zagrebu održava posebno virtualno izdanje Sajma visokog obrazovanja i stipendija, s programom predavanja i virtualnih šetnji namijenjenih učenicima i studentima te njihovim roditeljima iz svih krajeva Hrvatske.

Na službenom otvaranju Sajma, koje počinje u 10 sati na www.iro.hr, bit će prisutni predstavnici partnera Sajma -Sveučilište u Rijeci, Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija, Grad Zadar i Zadarska županija, Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Agencija za mobilnost i programe EU.

Sajam do 16 sati nudi informacije o upisu studija, dobivanju stipendija i stručne prakse u Hrvatskoj i inozemstvu, a može mu se pristupiti putem mobitela, računala ili tableta.

Na ovogodišnjem Sajmu bit će predstavljeno više od 10 tisuća dostupnih stipendija za studiranje u Hrvatskoj i inozemstvu.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja predstavit će državne stipendije koje dodjeljuje u STEM području i za studente nižeg socio-ekonomskog statusa kako bi se povećala dostupnost visokog obrazovanja i završnost studiranja te kako bi se pospješio prelazak iz visokog obrazovanja na tržište rada.

Osim u Hrvatskoj, posjetitelji Sajma moći će saznati informacije o upisu studija i u Njemačkoj, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Sloveniji i Kanadi. SAD je među najpopularnijim destinacijama za studij u inozemstvu, pa će obrazovna savjetnica iz EducationUSA Hrvatska predstaviti mogućnosti studiranja i stipendiranja na više od 4.000 američkih visokih učilišta.

Austrija se predstavlja kao dugogodišnja partnerica Sajma sa svojih više od 18 prisutnih visokih učilišta, a virtualna šetnja nudi i mogućnost posjeta Sveučilištu u Rijeci i Gradu Rijeci, zatim posjet virtualnom štandu Grada Zadra i Sveučilišta u Zadru te posjet štandu Agencije za mobilnost i programe EU.

Budući da IRO ima dugogodišnje iskustvo u provođenju testiranja i organiziranju priprema za polaganje standardiziranih ispita potrebnih za upis na studije u inozemstvu, u popratnom programu održat će se i radionica na kojoj će se posjetitelji moći informirati kako uspješno položiti ispit TOEFL za dokazivanje znanja engleskog jezika.

Informacije o Sajmu stipendija i njegovim izlagačima može se saznati na službenoj stranici Sajma na internetskoj stranici www.iro.hr., kao i na Instagramu (iro.hr), Facebooku, te LinkedIN stranici Instituta za razvoj obrazovanja.

Ulaz na online Sajam je otvoren svima, uz prethodnu registraciju. (Hina)