Aktualno, Nekategorizirano

Pet razloga zašto pravnici i studenti prava ne bi trebali propustiti Sajam američkih pravnih poslijediplomskih programa

Čak 25 prestižnih pravnih fakulteta iz SAD-a predstavit će svoje LL.M. programe na virtualnom Sajmu koji će se održati za točno tjedan dana ‒ u srijedu, 11. studenoga, od 18 do 20:30 sati.

EducationUSA LL.M. sajam jedinstveno je obrazovno događanje namijenjeno studentima prava u Hrvatskoj, ali i diplomiranim pravnicima koji se žele nastaviti usavršavati u području prava. Izdvajamo pet razloga zašto bi pravnici i studenti svakako trebali prisustvovati ovom događanju!

1. Mogu izabrati LL.M. program koji najviše odgovara njihovim potrebama

Master of Law (LL.M.) programi su jednogodišnji ili dvogodišnji međunarodno priznati poslijediplomski programi prava. Velik broj odvjetničkih društava, konzultantskih tvrtki i državnih institucija koje zapošljavaju pravnike daje prednost kandidatima sa završenim LL.M. programom jer to ukazuje da je kandidat imao priliku razviti vještine za rad u specijaliziranim i kompleksnim pravnim situacijama te da ima iskustvo rada u međunarodnoj sredini.

2. Mogu saznati više detalja o američkim LL.M. programima od samih sveučilišta

Na Sajmu će svoje prestižne poslijediplomske međunarodne programe iz područja prava predstaviti renomirana američka visoka učilišta, među kojima su tri sveučilišta iz skupine najuglednijih američkih sveučilišta, tzv. Ivy League: Columbia University, Cornell University i University of Pennsylvania. Uz spomenuta visoka učilišta, na Sajmu će svoje LL.M. programe predstaviti i mnoga druga renomirana sveučilišta iz SAD-a, kao što su New York University i University of Chicago.

3. Mogu pronaći financijsku potporu za studij

Na virtualnim štandovima izlagača, posjetitelji Sajma će od predstavnika sveučilišta moći saznati sve o troškovima LL.M. studija, kao i o mogućnostima njihova financiranja i dostupnim financijskim potporama za studij.

4. Mogu razgovarati s kolegama koji imaju diplomu s LL.M. programa

Na virtualnom štandu EducationUSA centra u Hrvatskoj posjetitelji će imati priliku razgovarati sa savjetnicom mreže EducationUSA, ali i s pravnicima koji su studirali na LL.M. programima u SAD-u te tako iz prve ruke dobiti informacije o njihovu iskustvu studija u SAD-u i o načinima na koji su im LL.M. programi pomogli u karijeri.

5. Mogu Sajam iskoristiti kao priliku za povezivanje sa sveučilištima i drugim pravnicima

Posjetitelji Sajma imat će jedinstvenu priliku upoznati predstavnike prestižnih američkih visokih učilišta koji će izlagati svoje programe na Sajmu, a imat će i priliku upoznati i druge studente i pravnike koji su završili LL.M. programe u SAD-u.

Sudjelovanje na sajmu je besplatno uz obaveznu prethodnu registraciju preko sljedeće poveznice: https://bit.ly/31dsMDG.

Više informacija dostupno je na službenoj web-stranici Sajma: bit.ly/EdUSAEURLLM2020 te Facebook stranici i Instagram profilu EducationUSA centra u Hrvatskoj.

Sajam organizira Institut za razvoj obrazovanja (IRO), u suradnji s Američkim veleposlanstvom u Zagrebu i mrežom EducationUSA.