Aktualno, Nekategorizirano

Solidarna kava za ljudska prava

solidarna_cr– Zamislite kavu koju ćete jednom tjedno popiti s nekim tko vam je drag i kome je, kao i vama, stalo do Hrvatske koja može bolje od netrpeljivosti, nemara, nejednakosti i isključivosti.

Umjesto da tu odabranu kavu popijete u kafiću, skuhajte je kod kuće, popijte je u vlastitom dnevnom boravku, na balkonu, na nasipu uz rijeku ili u parku. Umjesto da platite račun u kafiću, uplatite trajni nalog za SOLIDARNU  – i popili ste solidarnu kavu za ljudska prava!

Kavu u troje – Vi, Frend/ica i Zajednica. Zajednica svih nas kojima je stalo kako živimo,kakvi smo ljudi, brinemo li se jedni za druge da ustrajemo, da ne odustanemo.

Zašto je važan vaš trajni nalog?

– stabilnost prihoda za SOLIDARNU tijekom cijele godine

– povezanost sa SOLIDARNOM tijekom cijele godine

– jednom kada ga otvorite svaka će vam kava imati drugačiji miris

Što ćete omogućiti trajnim nalogom za SOLIDARNU?

– osiguravate dugoročan rad SOLIDARNE

– osiguravate sredstva fondu HITNO&BITNO

– postajete Podražavatelj/ica SOLIDARNE

Što će vama značiti da budete Podržavatelj/ica SOLIDARNE?

– Dobit ćete svoju šalicu za solidarnu kavu koja će Vas svaki dan podsjetiti da ste i vi nekom dali snage za aktivizam

– Predložite temu ili problem na koji bi se valjalo fokusirati

– Sudjelujte u posebnim događajima SOLIDARNE za njezine zakladnike i podražavatelje

– Uključite se u radne grupe i zakladna vijeća SOLIDARNE

– Dobit ćete čitljiv izvještaj na što je potrošen Vaš novac kroz SOLIDARNU kojim ćete se moći ponositi!

Zajedničkim snagama, u proteklih godinu dana od osnutka, bez ikakvih inicijalnih sredstava za donacije, zaklada SOLIDARNA pokrenula je tri tematske donatorske akcije kojima se pridružilo blizu 1000 građana i građanki – kroz kampanju ‘Radim mlijeko’ podržala je opstanak male zadružne mljekare u Požegi; kampanja ‘Drugotna na sav glas!’ prošarala je Hrvatsku majicama prkosa i ponosa protiv mizoginije, a sredstvima od prodaje majica podržala je osmomartovski Noćni marš za reproduktivna i seksualna prava u Zagrebu te još 15 ženskih inicijativa širom Hrvatske; kroz kampanju ‘Dobri domaćini – podržimo mlade kreativce bez doma’ pomogla je da instrumenti, umjetnička oprema i kreativni programi stignu do djece i mladih izbjeglica, beskućnika i mladih bez roditeljske skrbi koji svojim snovima i talentima obogaćuju sve nas.

Početni vjetar u leđa programu ‘Kultura u zajednici’ dala je Atlantic Grupa, dok je ‘Posudionica aktivističke opreme’ pokrenuta benefitom u Zelenoj akciji – prikupljena oprema dosad je poslužila inicijativama Za Savicu, Za Slobodu Trećima,  Pokret otoka i još mnogim drugim ad hoc akcijama.  Nedavno je SOLIDARNA pokrenula  i peticiju ‘Svako bolesno dijete ima pravo na šansu za život’, kako bi pokazala da je pristup liječenju sistemsko, a ne humanitarno pitanje. SOLIDARNA zaklada nastala je u zajednici i djeluje za zajednicu – njen je cilj autonomija, inovativnost i održivost aktivizma za ljudska prava širom Hrvatske.

Vaša solidarna kava za ljudska prava budi trajne programe podrške SOLIDARNE:

– Hitno&Bitno – fond za ad hoc akcije u odnosu na aktualna zbivanja i probleme

– Kultura u zajednici – fond za kulturnu produkciju vezanu uz teme ljudskih prava

– Inkubator – fond za lokalne i eksperimentalne inicijative zaštite ljudskih prva

– Perpetuum – fond za podršku dugoročnim programima zaštite ljudskih prava

– SOLIDARKA – fond solidarnosti sa žrtvama kršenja ljudskih prava, aktivistima, zviždačima, umjetnicima, znanstvenicima, novinarima koji rade na promociji i zaštiti ljudskih prava