Hrvatska, Nekategorizirano

Zaklada SOLIDARNA poziva na doniranje za novinare, branitelje i žrtve kršenja ljudskih prava

imageZaklada SOLIDARNA pozvala je “sve ljude dobre volje i svijesti” o važnosti građanske solidarnosti da se svojim donacijama uključe u izravnu kriznu podršku novinarima, zviždačima, braniteljima i žrtvama kršenja ljudskih prava, ciljani iznos kojeg početno želi prikupiti u fondu SOLIDARKA je 50 tisuća kuna, prenosi Hina.

“Podržite pretučene žene i djecu za koje država nema razumijevanja, niti je osigurala sredstva za pružanje direktne pomoći, za tužene, a odgovorne novinare/ke i aktiviste/kinje za zaštitu ljudskih prava kojima prijete istrage, sudski procesi i odluke da plate sulude odštete! Pokažimo da je građanska solidarnost jača od mržnje, nasilja i bahatosti moćnika! Ljudi trebaju pomoć sada – oni nemaju vremena čekati da sustav profunkcionira!”, poručuje Zaklada.

SOLIDARKA je krizni fond solidarnosti namijenjen pružanju prve pomoći žrtvama kršenja ljudskih prava, novinarima, aktivistima, zviždačima koji su prepušteni sami sebi i/ili izloženi administrativnim, političkim i društvenim pritiscima. Ukoliko se odazovete, Fond SOLIDARKA moći će odmah reagirati pružanjem krizne humanitarne i psihosocijalne pomoći te pravne zaštite svima čija se ljudska prava krše, a sustav ih nije spreman zaštititi, navode iz Zaklade.

Donatore pupućuje kako donaciju za Fond mogu uplatiti putem virmana u banci ili pošti, preko vašeg netbankinga ili putem namjenske online doniralice zaklade SOLIDARNA, a u korist bankovnog računa Zaklade SOLIDARNA pri Hrvatskoj poštanskoj banci.

Link na online doniralicu za fond SOLIDARKA: https://www.solidarna.hr/donirajte/site/index/hr-HR

Link na informacije o fondu SOLIDARKA: https://www.solidarna.hr/site/article/poziv-na-doniranje-za-fond-solidarka/hr-HR

Cjelokupni iznos donacija usmjerit će se na krajnje korisnike – žrtve i branitelje ljudskih prava, novinare i zviždače. Javnost će biti redovito informirana o donacijama Fonda putem internetske stranice SOLIDARNE www.solidarna.hr., Zaklada neće objavljivati imena pojedinačnih donatora bez njihova izravnog pristanka, svaki neanonimni donator dobit će na osobnu adresu detaljni izvještaj o utrošku doniranih sredstava.