Hrvatska, Nekategorizirano

Stotinu novih volontera udruge “Smiješak za sve” čitat će priče djeci u bolnicama

Udruga za promicanje potreba djece i mladih “Smiješak za sve” educirala je ovog vikenda stotinu novih volontera koji će čitati priče mališanima na dječjim odjelima triju zagrebačkih bolnica: u KBC-u Sestre milosrdnice, KBC-u Zagreb i Dječjoj bolnici Srebrnjak.

“Novi volonteri prošli su edukacijski seminar na kojem su slušali stručna predavanja i sudjelovali u praktičnim radionicama kako bi se što lakše pridružili projektu “Laku noć, pričoljupci!” u sklopu kojega tete i stričeki pričalice svih 365 dana u godini dolaze djeci u bolnicu čitati priče”, ističu u toj udruzi.

Volonteri su različitih dobi, profesija i raznolikih životnih iskustva, ali sve ih veže isti poriv – dati djelić sebe i svog dragocjenog vremena drugima. Najmlađi sudionici seminara tako su navršili 16 godina, a najstarija volonterka je u mirovini.

Na edukacijskom seminaru proglašeni su i najbolji volonteri “Smiješka za sve” te su im predane zahvalnice za trud koji ulažu u volontiranje.

Udruga “Smiješak za sve” osnovana je radi promicanja interesa i potreba djece i mladih te razvijanju projekata kojima se promiču njihove potrebe. Kroz projekt pričanja priča na dječjim odjelima bolnica želi se osnažiti hospitalizirano dijete, pomoći roditeljima da se sat vremena odmore a volonterima pružiti priliku da humanitarnim radom postanu bolje i kompetetnije osobe u privatnom i poslovnom životu. (Hina)