Aktivizam, Nekategorizirano

Sudjeluj u stvaranju hrvatske LGBTIQ povijesti

17309656_1336783379713581_6390763812880983169_nZbeLe Na Tron poziva zainteresirane za organizaciju događanja namijenjenih lezbijkama, biseksualnim i transrodnim ženama, njihovoj zabavi, međusobnom upoznavanju i umrežavanju.

Udruga ZbeLe Na Tron otvara poziv za kreativke i kreativce koje_i se žele priključiti kolektivu i sudjelovati u organizaciji događanja namijenjenih lezbijkama, biseksualnim i transrodnim ženama, njihovoj zabavi, međusobnom upoznavanju i umrežavanju kroz zabavne, participativne i kulturne sadržaje.

Zbeletron je kolektiv koji djeluje od 2009. godine, a najvećim dijelom se bavi promoviranjem žena u glazbi kroz organizaciju partyja na različitim lokacijama. U proteklih 8 godina Zbeletron je organizirao više od 50 događanja, a vjerojatno je najpoznatiji po godišnjoj dodjeli nagradi Lez Of The Year, kojom se od 2012. nagrađuju osobe, kolektivi, inicijative i bendovi koji pridonose vidljivosti lezbijki, biseksualnih i trans žena na području sporta, kulture, aktivizma i općenito poboljšavaju kvalitetu života LGBTIQ manjine.

Poziv je otvoren svim osobama koje smatraju da bi svojim znanjima i sposobnostima mogle doprinijeti radu udruge bile_i one_i pripadnice_i LGBT+ zajednice, aktivisti_kinje, podržavatelji_ce ili jednostavno žele sudjelovati u organizaciji partyja i sličnih community sadržaja.

Imate iskustva u organizaciji sličnih događanja, već mjesecima slažete i umiksavate playliste i mislite da je vrijeme da se pokažete pred publikom, bavite se fotografijom i želite dokumentirati ZbeLe Na Tronova događanja ili imate ideje kojima želite obogatiti naše programe? Javite se!

ZbeLe Na Tron uskoro organizira Lez/bijsku večer poezije, a zatim će sezonu zaokružiti velikom rođendanskom proslavom u obliku prve hrvatske Lezbijske olimpijade. Ovo je pravi trenutak da nam se pridružiš i pomogneš u stvaranju hrvatske lezbijske povijesti.

Sve što trebate učiniti je ispuniti obrazac za prijavu koji možete pronaći ovdje. Prijave se zaprimaju do 5. travnja, a prijavljene kandidatkinje i kandidati bit će kontaktirani najkasnije do 10. travnja. Za sva dodatna pitanja možete se obratiti putem elektroničke pošte.

Više o potražiti službenoj Facebook stranici.