Hrvatska, Nekategorizirano

Sveučilište Sjever predstavlja svoj prvi europski medijski projekt eRadio za drugu šansu

Sveučilište Sjever poziva na online konferenciju povodom predstavljanja projekta „eRadio za drugu šansu“ koja će se održati u ponedjeljak, 30.studenoga 2020. godine u 11 sati.

Na konferenciji će biti prezentirane informacije o novom samostalnom projektu Sveučilišta Sjever „eRadio za drugu šansu“ koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (ESF).

Projekt nastoji razviti inkluzivne potencijale medija zajednice za društveno uključivanje kroz osnaživanje kapaciteta novinara i povećanu kvalitetu medijskih sadržaja studentskog internetskog Radio Pressedana, povećanje vidljivosti ranjive skupine povratnica i povratnika s odsluženja kazne zatvora u društvu te doprinijeti povećanju jednakih mogućnosti na tržištu rada i njihovoj reintegraciji u zajednicu.

Na konferenciji će govoriti:
prof. dr. sc. Marin Milković, rektor Sveučilišta Sjever,
izv. prof. dr. sc. Anica Hunjet, prorektorica za znanstveno-umjetnički rad i
međunarodnu suradnju,
izv. prof. dr. sc. Gordana Tkalec, pročelnica Odjela za komunikologiju, medije i
novinarstvo,
doc. dr. sc. Željka Bagarić, voditeljica projekta.

Projekt nastoji razviti inkluzivne potencijale medija zajednice za društveno uključivanje kroz osnaživanje kapaciteta novinara i povećanu kvalitetu medijskih sadržaja studentskog internetskog Radio Pressedana, povećati vidljivost ranjive skupine povratnica i povratnika s odsluženja kazne zatvora u društvu te doprinijeti povećanju jednakih mogućnosti na tržištu rada i njihovoj reintegraciji u zajednicu.

Radi poštovanja epidemioloških mjera, konferencija će se odvijati uživo putem Google Meet platforme https://meet.google.com/tba-ibmk-rtz
Prijavu sudjelovanja pošaljite na na e-mail adresu: petra.kuhar@unin.hr.
Za sve dodatne informacije, kao i za naknadni videozapis konferencije, možete kontaktirati voditeljicu projekta, doc. dr. sc. Željku Bagarić na e-mail adresu: zebagaric@unin.hr.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a odobren je za provedbu na pozivu Mediji zajednice – potpora socijalnom uključivanju putem medija, faza I.
Ukupna vrijednost projekta je 644.502,46 HRK.