Hrvatska, Nekategorizirano

Započela proizvodnja radijskog medijskog sadržaja projekta „eRadio za drugu šansu“

U novo opremljenom studentskom internetskom radijskom studiju Radio Pressedan, dana 14. travnja 2021. godine, proizvedena je prva radijska emisija (podcast) u svrhu ostvarenja ciljeva projekta Sveučilišta Sjever „eRadio za drugu šansu“. Do sredine lipnja 2021. godine, članovi ciljne skupine (doc. dr. sc. Krešimir Lacković, Anita Šulentić, Petra Kuhar, Katarina Cvitić, Dorotea Kos i David Međurečan) u suradnji s voditeljicom projekta, docenticom Željkom Bagarić, proizveli su prvih 20 radijskih emisija koje se mogu poslušati na poveznici https://eradio-za-drugu-sansu.unin.hr/emisije/ .

Do kraja projekta proizvest će se minimalno 70 premijernih emisija te njihovih verzija pristupačnih osobama s oštećenjima sluha.

Sukladno programskom radnom planu, emisije su obuhvaćene tematskim ciklusima U fokusu; Rehabilitacija? Da!; Moralni laboratorij; Kako to oni mogu i Prava drama. Sadržaj emisija je namijenjen povećanju vidljivosti ranjive skupine koju čine povratnice i povratnici s odsluženja kazne zatvora. Kroz obradu tema i izlaganja brojnih sugovornika koji sudjeluju u rehabilitacijskim, resocijalizacijskim i tretmanskim programima i projektima, kako unutar zatvorskog sustava u kojem se počinitelje kaznenih djela osposobljava za povratak u zajednicu i društveno prihvatljiv život, tako i u postpenalnom prihvatu i probaciji (izvršavanju kazne kroz rad za opće dobro), omogućit će se povećanje saznanja i svijesti javnosti o ovoj malo poznatoj problematici te povećati vidljivost ranjive skupine.

……………………….

Projekt „eRadio za drugu šansu“ sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a odobren je za provedbu na pozivu Mediji zajednice – potpora socijalnom uključivanju putem medija, faza I.
Ukupna vrijednost projekta je 644.502,46 HRK.