Aktualno, Nekategorizirano

Tjedan filantropije 2019.: Nacionalna zaklada dodjeljuje volonterske nagrade „Otisak srca” i „Dobrota nas veže i spaja” te organizira središnju proslavu

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva povodom obilježavanja Europskog dana filantropije i zakladništva organizira središnju proslavu Tjedna filantropije u Zadru, 28. rujna 2019. godine s početkom u 10 sati na Narodnom trgu.

Republika Hrvatska se ove godine po četvrti put uključuje u obilježavanje Europskog dana filantropije i zakladništva koji se u cijeloj Europi obilježava 1. listopada.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u suradnji s Europskom zakladom za filantropiju i društveni razvoj dala je podršku aktivnostima tijekom Tjedna filantropije 2019. koji će se održati od 23. rujna do 1. listopada u većim gradovima u Hrvatskoj s tim da će ove godine središnje događanje biti u Zadru, 28. rujna 2019. godine.

Europski dan filantropije i zakladništva na Narodnom trgu obuhvatiti će predstavljanje rada zaklada uključenih u Hrvatski forum zaklada “ZaDobro.BIT” kao i interaktivni program usmjeren djeci i mladima na temu filantropije.

U drugom dijelu središnjeg obilježavanja Europskog dana filantropije i zakladništva Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva i Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj u Hrvatskoj kući filantropije u IMPACT centru u Zadru dodijeliti će nagrade „Otisak srca” i „Dobrota nas veže i spaja” osnovnim i srednjim školama za posebni doprinos razvoju volonterstva, filantropije i društvenog angažmana mladih.

Kalendar događanja