Hrvatska, Nekategorizirano

Tko su Adela Deszaty, Lorenz Jäger i Josipa Glembay? U Tjednu filantropije Osječani upoznaju znamenite filantrope iz prošlosti svoga grada

Tjedan filantropije u Osijeku se nastavlja, nakon filantropske i humanitarne akcije “Vozimo za vozač(k)e” u kojoj se bicikliranje kroz sedam gradova Osječko – baranjske županije u jednom danu i doniranje novca po svakom odvezenom kilometru za troškove dvije vozačke dozvole mladima iz Doma Klasje u Osijeku te izložbe o povijesti filantropije u Tuzli i Osijeku uz javnu tribinu o aktivnim zajednicama i lokalnoj filantropiji, još tri dana održat će se danas  niz događaja koji imaju za cilj potaknuti građanski aktivizam, solidarnost i ulaganje u razvoj zajednice i društva. Posebni gosti ovogodišnjeg Tjedna filantropije u Osijeku  je Fondacija tuzlanske zajednice, Tuzla, Bosna i Hercegovina.

“Tjedan nastavljamo tradicionalnom Filantropskom šetnjom gradom pod vodstvom stručnog vodiča, a ovogodišnja šetnja bit će nešto drugačija od dosadašnjih. Naime, uz podršku amaterskog kazališta OKOS, Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku i Turističke zajednice grada Osijeka, oživjet ćemo tri povijesne ličnosti koje su zaslužne za razvijanje povijesti filantropije u Osijeku. Tako će zajedno s posjetiteljima šetnje gradom prošetati i Adela Deszaty, Lorenz Jäger i Josipa Glembay”, najavljuje Mirna Šmit iz Zaklade Slagalica. Filantropska šetnja održat će se u utorak, 24. rujna od 17 do 19 sati. Kreće se s Trga svetog Trojstva u Tvrđi.

“Nismo zaboravili ni na tradicionalnu vožnju Treskom kroz filantropiju, a na vama je da svoje mjesto u tramvaju osigurate u srijedu, 25. rujna od 17 do 19 sati. Filantropski tramvaj i stručni vodič čekaju vas na Trgu Ante Starčevića, a tijekom vožnje ćete saznati neke od najzanimljivijih filantropskih priča grada Osijeka”, nastavlja Šmit.

Petak, 27. rujna od 18.00 do 22.00 sata, Ograđeni vrt iza kina Urania i Lumiera, ulaz sa Šetališta kardinala F. Šepera:

FilantroPIJA – dobrotvorni buvljak udruga grada Osijeka u skrivenom dvorištu secesijskog niza uz prigodni glazbeni program lokalnih glazbenih sastava

Više detalja o programu možete pronaći na stranicama zaklade, www.zaklada-slagalica

(Izvor: radiohrt.hr/CV)