Aktualno, Nekategorizirano

Tribina „Održavanje i korištenje zelenih površina u Zadru“

U sklopu projekta „Zeleni telefon: Javi, pitaj, sudjeluj“
U sklopu projekta „Zeleni telefon: Javi, pitaj, sudjeluj“

Udruga „Eko-Zadar“ poziva građane/ke da svojim prisustvom podrže javnu raspravu na tribini „Održavanje i korištenje zelenih površina u Zadru“, koja će se održati 27. listopada (četvrtak) u Gradskoj knjižnici Zadar s početkom u 18 sati.

Udruga „Eko-Zadar“ tribinu organizira u sklopu projekta „Zeleni telefon: Javi, pitaj, sudjeluj“, čiji je cilj educirati i potaknuti građane i građanke grada Zadra na aktivno sudjelovanje u rješavanju okolišnih problema te uputiti na mogućnosti suradnje i komunikacije s nadležnim institucijama.

Potaknuti učestalim prijavama na Zeleni telefon koje se tiču kategorije “zelenilo”, ali i aktualnim pitanjem zadarskih platana u Ulici Ruđera Boškovića, namjera tribine je održati javnu raspravu o mogućnostima održavanja i korištenja zelenih površina u gradu Zadru.

Na tribinu su pozvani predstavnici Upravnih odjela Grada Zadra (razvitak otoka i zaštita okoliša, komunalne djelatnosti, prostorno uređenje i graditeljstvo), Nasadi d.o.o., Društvo arhitekata Zadar, predstavnici građanskih inicijativa koje su aktivne po pitanju zelenih površina, predstavnik akademske zajednice, te predstavnica servisa Zeleni telefon Zadar.

– U cilju zajedničke komunikacije u rješavanju problema okoliša, kao i iznalaženja mogućih rješenja u očuvanju zelenog fonda grada Zadra, nadamo se Vašem odazivu – poručuju u udruzi.