Aktualno, Nekategorizirano

U humanitarnoj akciji “Želim život” prikupljeno više od milijun kuna, akcije ide i dalje

Više od milijun kuna prikupljeno je u humanitarnoj akciji “Želim život” za rad Zaklade Ana Rukavina i daljnje širenje Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te stručno usavršavanje liječnika hematologa i srodnih specijalizacija, prenosi Hina.

Za emitiranja subotnjeg božićnog koncerta “Želim život”, u organizaciji Zaklade i Nove TV, građani su pozivima prikupili 1,02 milijun kuna za daljnji rad Zaklade.

Humanitarna telefonska linija bit će aktivna do 31. prosinca, priopćili su u nedjelju organizatori.

Svim građanima koji su svojim pozivima podržali rad Zaklade, zahvalila je Marija Rukavina, Anina mama i upraviteljica Zaklade. “Danas kada je briga za ljudski život prioritet na globalnoj razini, ponovo smo pokazali veliko srce i zajedništvo“, poručila je.

Zahvaljujući Zakladi, dosad je sedmero liječnika iz Hrvatske dobilo priliku usavršavati se na najboljim svjetskim klinikama u području hematologije i pedijatrije.

Zaklada Ana Rukavina je od početka 2020. godine do danas donirala hrvatskom zdravstvu sredstva za opremu i projekte u vrijednosti od 592.270 kuna.

Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica povećao se sa 150 na više od 65.000 darivatelja čime je nadu za spas života dobilo 126 pacijenata.