Hrvatska, Nekategorizirano

U kampanji “Nisi sama – ideš s nama” prikupljeno 120 tisuća kuna

nisisama-web-cover_1280x640-01-2U kampanji “Nisi sama – ideš s nama”, kojoj je bio cilj prikupiti novac za besplatni prijevoz žena oboljelih od raka na kemoterapiju u zagrebačke bolnice, prikupljeno je nešto više 120 tisuća kuna, što je dovoljno za 1200 vožnji u idućem razdoblju, izvijestili su u utorak organizatori kampanje udruge Nismo same i Solidarna, prenosi Hina.

Sve žene koje trebaju takvu uslugu mogu se obratiti na e-mail info@nismosame.com. Besplatni prijevoz na kemoterapiju te potom prijevoz do kuće organiziran je u suradnji s udrugom Radio Taxi Zagreb, a ženama pritom pomaže i 16 volonterki iz Volonterskog centra Zagreb, istaknuto je na konferenciji za novinare.

Prva usluga prijevoza na kemoterapiju pružena je 14. ožujka, a dosad ju je koristilo 26 žena. Ukupno je realizirano 108 vožnji, prosječno šest dnevno, rekla je predsjednica udruge Nismo same Ivana Kalogjera.

Uslugu su uglavnom koristile žene s područja Zagreba i šireg područja grada, ali i nekoliko žena iz Dubrovnika, Osijeka i Korčule, dok je u idućem razdoblju cilj uslugu proširiti i na djecu i muškarce.

Nakon pilot projekta pružanja usluge prijevoza ženama koje se liječe od karcinoma u zagrebačkim bolnicama, predložit ćemo uvođenje nove socijalne usluge prijevoza i u drugim gradovima te javno zagovarati da tu uslugu, kao što je slučaj u drugim zemljama, osigura Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, najavila je Kalogjera.

Akcija prikupljanja novca se nastavlja pa svi koji žele donirati, mogu to napraviti uplatom na račun pri HPB-u: HR3323900011500130855.