Aktualno, Nekategorizirano

U Muzeju prekinutih veza uskoro izložba o ‘prekinutom nasilju’

Zaklada Solidarna i fond #spasime u suradnji s Muzejom prekinutih veza početkom studenoga organizira izložbu o ‘prekinutom nasilju’ na kojoj će predstaviti priče žena žrtava obiteljskog nasilja, a organizatori pozivaju zainteresirane da se pod imenom ili anonimno uključe u projekt, prenosi Hina.

“Važno nam je ohrabriti druge osobe koje pate i pokazati im da se može otići kad se odluka donese, ma kako to bilo teško, zastrašujuće i naizgled nemoguće, uza sva pitanja – gdje živjeti, kako zarađivati za život, kako vratiti osjećaj sigurnosti, kako se nositi sa svim osudama okoline, kako stići sve obaveze”, poručila je Sanja Sarnavka u ime Fonda#SPASIME.

Sve zainteresirane mogu dostaviti svoje priče o iskustvima te opis ili fotografiju predmeta koji će biti izloženi u Muzeju prekinutih veza. Na izložbi će biti predstavljeno dvadesetak priča s popratnim predmetima.

Iskustvima osoba koje su uspjele izaći iz kruga nasilja i nastaviti život kao snažne i samosvjesne osobe, koje više neće dozvoliti da ih netko zlostavlja, žele se osnažiti i druge žrtve da učine isto, poručuju organizatori.

Cilj je da žrtve nasilja ispričaju svoju priču, opišu trenutak u kojem su donijele odluku da je nasilja dosta i da ga više nećete trpjeti, a uz priču mogu priložiti i neki predmet koji ih na taj presudni trenutak podsjeća.

Istaknula je i kako za to trebaju pomoć osoba koje su preživjele nasilje i uspjele nastaviti s vlastitim životom bez tereta svakodnevnog nasilja.

Priče i opis ili fotografiju predmeta koji će biti izloženi mogu poslati na e-adresu fond.spasime@solidarna.hr s naznakom: “Zalupi vrata i ne osvrći se” ili putem facebooka u inbox Zaklade SOLIDARNA ili poštom na Zaklada SOLIDARNA, Trg kralja P. Krešimira IV 2.