Hrvatska, Nekategorizirano

U Oklaju otvoren Društveni centar Promina

Nakon adaptacije stare škole u Lukaru koja je završena krajem studenoga Ekološka udruga „Krka“ krenula je s opremanjem budućeg Društvenog centra Promina koji je otvoren na adresi Kod škole 38, Oklaj.

Prva aktivnost pod nazivom Info kampanja „Naš društveni centar Promina“ održana je u ponedjeljak ispred istoimenog centra kako bi informirali građane o aktivnostima projekta i rada Društvenog centra Promina. Tijekom prosinca 2020. održat će se i druge aktivnosti: otvaranje eko knjižnice igračaka, radionica Aktivna zajednica i filmska večer uz prikazivanje promotivnih filmova o ekologiji i radu Ekološke udruge.

Sve navedene aktivnosti dio su projekta „Društveni centar Promina“ koji sufinancira Europski socijalni fond, aodobrenog u sklopu poziva „Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“.

Nositelj projekta je Ekološka udruga „Krka“ Knin, a partneri su Općina Promina i Veleučilište Marko Marulić Knin. Vrijednost projekta je 1.800.680,00 kn, a trajanje provedbe projekta je 24 mjeseca od svibnja 2020. do svibnja 2022.

Aktivnosti pratite na web stranici www.eu-krka-knin.hr i Facebook stranici Ekološke udruge “Krka“ Knin.

………………………………………………….

Projekt je odobren za sufinanciranje na pozivu na dodjelu bespovratnih sredstava “Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice”.
Provedbom odobrenih projekata želi se doprinijeti razvoju društvenih centara u zajednici kao javnih prostora u kojima se članovi lokalne zajednice okupljaju radi provedbe grupnih aktivnosti, korištenja različitih oblika socijalne podrške, dobivanja informacija o pitanjima važnim za kvalitetu života građana, odnosno različitih aktivnosti koje su od interesa za kvalitetno funkcioniranje lokalne zajednice.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Posrednička tijela u provedbi ovoga poziva su Ured za udruge, Posredničko tijelo razine 1, i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, Posredničko tijelo razine 2.