Hrvatska, Nekategorizirano

U Petrinji radionica podrške potencijalnim prijaviteljima na poziv: “Jačanje kapaciteta OCD-a na potrebe lokalne zajednice”

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva na stranici esf.platforma.civilnodrustvo.hr danas je otvorila prijave na radionicu podrške potencijalnim prijaviteljima na poziv “Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice” – Komponenta 3″.

Radionica će se održati u četvrtak, 17. lipnja 2021. u 13:30 sati u Petrinji, Vojarna “Pukovnik Predrag Matanović”, Martina Frankopana bb.

PRIJAVA NA POVEZNICI

Radionica je otvorenog tipa, a krajnji rok za prijave je srijeda, 16. lipnja 2021. u 12 sati.

Poziv „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“ u sklopu Europskoga socijalnog fonda ima za cilj osigurati razvoj civilnoga društva u Republici Hrvatskoj koji osigurava ujednačen regionalni društveno – ekonomski rast i demokratski razvoj Republike Hrvatske.

Specifično, Poziv je usmjeren jačanju kapaciteta OCD-a aktivnih u lokalnim zajednicama za provedbu aktivnosti prilagođenih lokalnim problemima te za neposredan rad na područjima koja se financiraju kroz Europski socijalni fond (zapošljavanje, obrazovanje, socijalno uključivanje, dobro upravljanje) na lokalnoj razini. Također, Poziv je usmjeren unaprjeđenju kapaciteta organizacija civilnoga društva za pružanje učinkovitog odgovora na potrebe lokalne zajednice u kriznim situacijama. Skupina za financiranje  3 koja će biti ponovo otvorena stavlja naglasak na prijavitelje koji provode aktivnosti na potresom pogođenim područjima (Sisačko-moslavačka i/ili Karlovačka i/ili Zagrebačka županija) sukladno Odluci o proglašenju katastrofe na području pogođenom potresom Vlade Republike Hrvatske.

Radionica će se održati u Vojarni „Pukovnik Predrag Matanović“ u Petrinji 17. lipnja od 13:3o sati i otvorena je za potencijalne prijavitelje. Cilj radionice je približiti Upute za prijavitelje potencijalnim prijaviteljima, dodatno pojasniti i skrenuti pozornost na česte pogreške i probleme koji se pojavljuju pri prijavi, a sa ciljem dobivanja što kvalitetnijih prijava i pružanju tehničke podrške potencijalnim prijaviteljima na poziv.