Hrvatska, Nekategorizirano, Rad udruga

Online radionica: Modeli zagovaranja za pozitivne promjene u lokalnim zajednicama OTKAZANO

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u suradnji s Volonterskim centrom Osijek, regionalnom suradnom organizacijom, na stranici esf.platforma.civilnodrustvo.hr danas je otvorila prijavu na online radionicu “Modeli zagovaranja za pozitivne promjene u lokalnim zajednicama”.

PRIJAVA – ONLINE RADIONICA VOLONTERSKOG CENTRA OSIJEK, 6.10.2020.

Cilj radionice je bolje razumijevanje pojma, značaja i dimenzija društvenog kapitala i uloge civilnog društva u njegovom razvoju. Mogu li se društva kvalitetnijim društvenim odnosima bolje suočavati za zajedničkim problemima? Društveni kapital važan je čimbenik gospodarskog, društvenog i političkog razvoja. S obzirom na to da je izrazitoga razvojnog potencijala, ključno je pitanje kako ga povećati. Ova radionica nudi priliku za bolje razumijevanje pojma i značaja društvenog kapitala, dimenzija i pokazatelja razvijenosti te ključnih pokretača razvoja društvenog kapitala. Sudionici će imati priliku za dijalog o stanju društvenog kapitala i o mogućem doprinosu civilnog društva za njegov razvoj.

Prijavljeni sudionici od izvoditelja radionice dobit će naputke kako se priključiti radionici.

Trajanje 10:00h – 12:00h

Radionica je namijenjena udrugama i drugim potencijalnim prijaviteljima na pozive za dodjelu bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda, a organizira se u sklopu Programa podrške i provedbe programa EU Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva te u suradnji s regionalnim suradnim organizacijama, među kojima je i udruga Volonterski centar Osijek .