Aktualno, Nekategorizirano

U Puli dva zanimljiva događaja na temu društvenog poduzetništva

Da bi bile otpornije u turbulentnoj i teško predvidivoj budućnosti, a i dalje isporučivale najveću vrijednost korisnicima i kupcima, krajnje je vrijeme da se udruge, društvena poduzeća i druge organizacije društvene ekonomije fokusiraju na analizu financijskog zdravlja organizacija i razviju robusniju strategiju financiranja programa, projekata i razvoja proizvoda i usluga. Mnoge organizacije društvene ekonomije zanemaruju tu poslovnu funkciju te pristupaju poslovanju i razvoju organizacije na tradicionalan način, koristeći bespovratna sredstva kao jedini ili najveći izvor financiranja.

S toga, Zaklada Istra – Fondazione Istria u ime Regionalnog centra za razvoj društvenih inovacija – ReCeD’Istria organizira poludnevnu radionicu „Inovativno financiranje organizacija društvene ekonomije“. Na poludnevnoj radionici, sudionici će raditi na analizi financijskih prihoda organizacije, razvoju strategije diverzifikacije izvora financiranja (koja uključuje otvaranje i korištenje različitih modela inovativnog financiranja – od novih financijskih instrumenata do investiranja s društvenim učinkom) te metodama i alatima učinkovitijeg upravljanja izvorima financiranja i prihodima.

Radionica je namijenjena menadžerima/icama i financijskim menadžerima/icama organizacija društvene ekonomije te će se održati u utorak, 28. lipnja od 9:00 do 13:00 sati na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u Puli.

Radionicu vodi Teo Petričević, direktor ACT Grupe, neprofitne organizacije koja više od 15 godina daje direktnu podršku razvoju organizacijama civilnog društva, društvenim i impact poduzetnicima.

Broj sudionika/ica je ograničen.
PRIJAVE su putem linka: https://forms.gle/raZH1v5taVmGU2vA8

Osim toga, uz neformalniju atmosferu u ponedjeljak, 27.06. u 19:00 sati u Galeriji Cvajner poslušajte što i kako društveni poduzetnici rade u Hrvatskoj, kako slave uspjehe, kako se nose (ili ne nose) s pogrešnim poslovnim odlukama i neuspjesima, što su naučili iz tih situacija (ili nisu), kako razmišljaju o trenutnom poslovanju i budućnosti, čemu se vesele i čega se boje…. U opuštenoj atmosferi, nakon vrućeg dana, uz hladnu pivicu i osmijeh na licu pričati će nam Danijela Maružin (direktorica društvenog poduzeća Punkt), Helga Možé (upraviteljica Zaklade Istra – Fondazione Istria) i Teo Petričević (serijski društveni poduzetnik, direktor ACT Grupe).
Ulaz je besplatan, kao i knjiga Pank poduzetnici (https://knjiga.act-grupa.hr).