Aktualno, Nekategorizirano

Konferencija “Društvena poduzeća za radnu integraciju u EU”

act_konferencijaACT grupa poziva na 2. međunarodnu konferenciju “Društvena poduzeća za radnu integraciju u Europskoj uniji” koja će se održati 27. listopada u Zagrebu, u Konferencijskoj dvorani Kuće Europe (Europski trg 3), s početkom u 10 sati.

Cilj konferencije je informirati ključne dionike o mogućnostima, važnosti i izazovima radne integracije kroz društvenopoduzetničke pothvate, predstaviti iskustva i primjere dobre prakse iz nekoliko zemalja Europske unije te otvoriti dijalog o ovoj važnoj temi u kontekstu rane faze razvoja društvenog poduzetništva u Hrvatskoj i nepostojanja sustava za radnu integraciju osoba u nepovoljnom položaju.

Očekuje se aktivno sudjelovanje društvenih poduzetnika, predstavnika zaštitnih radionica, organizacija civilnog društva koje se bave radnom integracijom te predstavnika državnih institucija.
Radni jezik konferencije je engleski te neće biti osiguran prijevod, a program konferencije možete pronaći ovdje.

Za sudjelovanje na konferenciji potrebna je prijava putem online obrasca, najkasnije do 22. listopada, a broj sudionika/ica je ograničen. Moguće je sudjelovanje maksimalno 2 predstavnika/ice po organizaciji. Prijave se zaprimaju po obrascu “first come – first served“ – potvrdu o sudjelovanju organizatori će poslati najkasnije u roku 48 sati od prijave.

Konferenciju zajednički organiziraju ACT Grupa, Europska mreža društvenih poduzeća za radnu integraciju – ENSIE i Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, uz podršku Europskog parlamenta, Ureda za informiranje u Republici Hrvatskoj.

Konferenciju je sufinancirala Europska unija iz Erasmus+ programa (projekt PRESS) i Europskog socijalnog fonda.