Hrvatska, Nekategorizirano

U Sisku otvorena Soba čuda za djecu s teškoćama u razvoju

sobacudagore-640x300Nakon dvije godine adaptacije, uređenja i opremanja, u Sisku je otvorena Soba čuda, prvi prostor za terapiju senzorne integracije u Sisačko-moslavačkoj županiji, koju će koristiti djeca s teškoćama u razvoju i invalidi.

Veliku akciju solidarnosti pokrenula je županijska Udruga osoba s invaliditetom, koja je nizom aktivnosti prikupila više od 800.000 kuna nužnih za radove i opremanje.

Četrdesetak djece s teškoćama u razvoju dosad su na terapiju išla u Zagreb ili petrinjsku Malu kuću. Sada će njih tridesetak dva puta tjedno na terapiju dolaziti u Sisak, gdje će s njima raditi dvoje terapeuta, osposobljenih u Specijalnoj bolnici Goljak u Zagrebu.

Kako je na prigodnoj svečanosti rekla Diana Smajo, majka djeteta kojemu je nužna terapija, “roditelji su živjeli za dan kada će se otvoriti Soba čuda”. Dodala je kako će njihova Udruga nastaviti slične aktivnosti i više se posvetiti starijim osobama s invaliditetom.

“Ovo nije zadnje čudo koje se dogodilo u Sisku. Već pripremamo nove projekte, a jedan od prvih će biti zapošljavanje osoba s invaliditetom”, kazala je sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Župan Ivo Žinić rekao je pak kako smatra da je u ovom slučaju udruga preuzela ulogu sustava koji je zakazao što, kako je naglasio, ne smije postati praksa.

U prigodnom programu sudjelovali su članovi vrtićkog Dječjeg zbora Tičeki, i gradskog Dječjeg zbora Krešendo te mali pjevač Antonio Rožić uz Kazališni bend, a predsjednica Udruge Aleksandra Milković brojnim je donatorima uručila zahvalnice. (Izvor HINA)