Hrvatska, Nekategorizirano

U Zagrebu izložba najboljih fotografija za pomoć SOS dječjim selima diljem svijeta

Humanitarnu izložbu “Najbolje fotografije s najvećeg foto natječaja na svijetu – CEWE Photo Award”, u sklopu koje je prikupljeno gotovo 45 tisuća eura za pomoć SOS dječjim selima diljem svijeta, može se pogledati do 27. listopada u City Centeru one East i West, priopćio je u utorak organizator.

Izložbom se želi probuditi svijest o potrebi pomaganja djeci koja žive u SOS obiteljima, ali i omogućiti građanima da pogledaju fotografije umjetnika iz cijeloga svijeta.

Od 448.152 prijavljene fotografije, na izložbi će biti predstavljeno 10 najboljih hrvatskih i 10 najboljih fotografija iz cijelog svijeta.

Rad udruge SOS Dječje selo Hrvatska, koja skrbi o 240 djece posjetitelji izložbe mogu podržati donacijom, priopćili su Dječje selo Hrvatska i tvrtka CEWE koja je za svaku prijavljenu fotografiju darovala 10 euro centi SOS Dječjim selima diljem svijeta, prikupivši 44,815 eura.

‘Maštoviti svijet fotografije’ već tri godine obogaćuje prostor SOS Dječjih sela, a kroz edukacije malih zaljubljenika u fotografiju organizirane su i izložbe u krugu dječjih sela.

SOS Dječja sela i tvrtka CEWE su od 2013. donirali milijun eura za obitelji i djecu diljem svijeta. Uključili su se u akciju za pomoć gladne djece u Somaliji, humanitarne akcije u regiji Diffa, graničnom području između Nigera i Nigerije a blisko surađuju s SOS Dječjim selima u Gani, Mađarskoj, Češkoj, Poljskoj, Austriji, Francuskoj, Njemačkoj, Belgiji, ali i Hrvatskoj.