Hrvatska, Nekategorizirano

Direktorica TZ Zagreb M. Bienenfeld izabrana za "Ženu godine"

Dobitnica nagrade Martina Bienenfeld, foto: HINA
Dobitnica nagrade Martina Bienenfeld, foto: HINA

U organizaciji časopisa Zaposlena u utorak je na tradicionalnoj svečanosti u hotelu Esplanade održan izbor za “Ženu godine” , a među pet nominiranih titulu najuspješnije u 2015. ponijela direktorica Turističke zajednice (TZ) Grada Zagreba Martina Bienenfeld, čiji je rad po ocjeni žirija pridonio da Zagreb postane sjajna hrvatska turistička destinacija.
Advent u Zagrebu proglašen je najboljim u Europi prema izboru nezavisnog portala European Best Destination, koji je naš glavni grad izabrao u konkurenciji od 20 europskih gradova. Bienenfeld je turizam zavoljela još kao mlada stjuardesa Croatia Airlinesa, koji je odredio njezinu karijeru, da bi danas sa svakim novim korakom stavljala poseban naglasak na destinacijski menadžment koji provodi u suradnji s turističkom industrijom te javnim i privatnim sektorom, s ciljem još aktivnije promocije Zagreba, zaključio je žiri.
Turistička zajednica Zagreb dobitnica je 57 nagrada i priznanja, a ima i mnoge nominacije, među kojima je posljednja za Hi-Europe’s Dream City Award 2016., u kojemu je Zagreb u izboru najbolje destinacije za kineske turiste.
Na poznatom Festivalu turističkog filma Das goldene Stadttor/The Golden City Gate, koji se održava tijekom najveće svjetske turističke burze ITB u Berlinu, zagrebački promotivni film Color your Christmas with Zagreb osvojio je treću nagradu u kategoriji događanja u konkurenciji 1500 turističkih filmova iz 43 zemlje. Tu je i šesta pozicija među najboljim destinacijama u Europi prema organizaciji European Best Destinations te nagrada MIXX za najbolju mobilnu aplikaciju “Zagreb Be There” na festivalu tržišnih komunikacija Dani komunikacija u Rovinju, a sve to pod vodstvom Martine Bienenfeld.
Zahvaljujući na nagradi Bienenfeld je čestitala i nominiranim kolegicama ističući da njihovi životopisi impresioniraju.
Sve smo mi pobjednice, kao i sve žene u poslovnom svijetu, poručila je i naznačila važnost međusobne ženske suradnje koja će pridonijeti boljitku društva.
Izbor “Žena godine”, časopis Zaposlena organizira od 1995. s namjerom da u javnosti promovira ženu koja je svojim radom posebno obilježila proteklu godinu. Nastojimo promovirati vidljivost žena u društvu”, istaknula je urednica časopisa Ana Gruden.

Posluživši se citatom jedne uspješne svjetske direktorice istaknula je kako će se ravnopravnost spolova postići kada 50 posto tvrtki budu vodile žene, a 50 posto muškaraca kućanstva.

Gošća izbora za “Ženu godine” bila je veleposlanica Francuske u Hrvatskoj Michèle Boccoz. Obraćajući se nazočnima naglasila je da su nominirane žene spektakularne po svom radu. Svima je izazov, kako u Francuskoj, Hrvatskoj i čitavom svijetu da što više žena sudjeluje na tržištu rada i naravno na vodećim pozicijama, jer podaci govore da na čelu kompanija imaju bolje rezultate od muških kolega. No, podsjetila je, da su nažalost mnoge još uvijek žrtve nasilja. I žene i muškarci zaslužuju bolji svijet kojega zajedno trebaju graditi, istaknula je Boccoz.
Skup je pozdravila i ravnateljica Ureda Vlade RH za ravnopravnost spolova Helena Štimac-Radin. Navela je da postoji niz indikatora koji upućuju da su žene u Hrvatskoj diskriminirane. Tom u prilog navela je i izviješće Europske komisije po kojem će trebati desetljeća za postizanje ravnopravnosti među spolovima. Izrazila je nadu da će na listama za buduće parlamentarne izbore u Hrvatskoj biti više žena nego na prošlima.
Za ovogodišnju nagradu nominirane su modna dizajnerica Ksenija Vrbanić koja stoji iza uspješnog brenda XD Xenia Design, direktorica informativnog programa Nove tv Ksenija Kardum koja je svojim timom uređuje najgledaniji informativni program u Hrvatskoj, redateljica i scenaristica Ivona Juka koja je svojim debitantskim filmom “Ti mene nosiš” obilježila hrvatsku kinematografiju 2015. i Linda Poščić Borovac voditeljica višestruko nagrađivane u Hrvatskoj i svijetu, najinovativnije tvrtke Crocon. (HINA)