Hrvatska, Nekategorizirano

Udruga Argonata objavila e-priručnik “Znanost u prirodi” kao dio osobnog projekta volonterke iz Francuske

Udruga Argonauta već godinama prima dugoročne volontere koji pomažu u svakodnevnim aktivnostima udruge, a prilikom svoje volonterske službe pozvani su da realiziraju i osobni projekt. U svom volonterskom angažmanu, pružena im je mogućnost da se okušaju u raznim projektnim fazama te da vide što je to „projekt – od ideje do realizacije“.

Kroz Argonautin projekt Sea is life 7, svoju volontersku službu odradila je i studentica kemijskog inženjerstva iz Francuske, Morgane Mauduit.

Sama kaže da je u Murter došla kako bi „naučila školu života“ te načine kako da svoje znanje iz kemije i znanosti učini zanimljivim široj javnosti, a naročito djeci. Upravo tu želju ostvarila je u svom osobnom projektu gdje je u suradnji s OŠ Murterski škoji, realizirala dvije edukativne radionice: 1. Biljke i boje i 2. Spužve.

U suradnji s učeničkom zadrugom Maraška iz Zadra, volonterka je svoj program predstavila i na Festivalu znanosti u Zadru. Popularizacija znanosti među učenicima je bila ono što je našu volonterku motiviralo za realizaciju osobnog projekta. Morganina početna ideja se razvila u nešto više i povezala edukaciju učenika viših razreda OŠ Murterski škoji, promociju voluntarizma te sudjelovanje na Festivalu znanosti.

Uz pomoć triju vrijednih volonterki, učenica 8. razreda OŠ Škole Murterski škoji, Morgane je realizirala osobni projekt i zaokružila ga objavljivanjem kratkog e-priručnika „Znanost u prirodi“.

„Znanost je puno više od formula i jednadžbi, te nije puno komplicirana. Ona je puno više povezana sa svakodnevnim životom nego što mislimo, samo moramo otvoriti oči i oduševiti se.“ poručuje Morgane te poziva sve zainteresirane učitelje, nastavnike, roditelje i učenike da pročitaju kratki e-priručnik i upuste se u istraživanje i učenje svijeta oko sebe.