Hrvatska, Nekategorizirano

Udruga Roda pokrenula crowdfunding kampanju #SelimoRodu

Izvor i foto: udruga Roda
Izvor i foto: udruga Roda

Udruga Roda pokrenula je na Indiegogo platformi 21. studenog 2016. crowdfunding kampanju #SelimoRodu. Kampanjom Roda želi prikupiti sredstva potrebna za uređenje Rodina gnijezda, novog prostora djelovanja udruge u Zagrebu.

U prva dva dana, kampanja je postigla 15% ciljanog iznosa od 55.000 kn (8000 USD).

Uz samu kampanju prikupljanja novčanih donacija, udruga prima i donacije u potrebnom materijalu. Novčane donacije moguće je uplatiti preko platforme Indiegogo (https://igg.me/at/SelimoRodu) i preko IBAN-a Rode HR1624840081100197341, a za aktualnu potrebu za donacijama u materijalu (boje i lakovi, prekidači, utičnice, namještaj, rasvjetna tijela i sl.) potrebno se javiti na mail roda@roda.hr.

Crowdfunding kampanja traje do 12. prosinca, a Roda će nastaviti primati donacije i nakon tog razdoblja, putem uplata na račun ili Pay Pal.

S obzirom na velik broj aktivnosti i projekata koje provodi, Rodino gnijezdo u Čanićevoj 14 u Zagrebu, već je godinama premaleno te je bilo nužno pronaći novi prostor. Na Javnom natječaju Grada Zagreba za dodjelu prostora udrugama, Roda je na korištenje dobila novi, veći prostor za ured i radionice.

U novi prostor u Žerjavićevoj ulici, udruga će smjestiti i posudionicu marama za nošenje beba te veću biblioteku knjiga i multimedijalnih materijala o roditeljstvu za besplatnu posudbu. U sklopu prostora uređuje se i velika dvorana za predavanja i radionice podrške trudnicama i roditeljima, tribine, projekcije filmova i predavanja.

Dvorana će se ustupati i drugim organizacijama civilnoga društva na korištenje, a sama Žerjavićeva će, nadaju se u udruzi, postati stalno mjesto susreta roditelja, te mjesto za edukacije i radionice. Novi prostor omogućit će daljnji razvoj udruge i veću dostupnost usluga korisnicama korisnicima, budućim roditeljima i roditeljima male djece.

Više: www.roda.hr