Aktivizam, Nekategorizirano

Dobri domaćini: crowdfunding za mlade kreativce/ke bez doma

domaciniCowdfunding kampanja Dobri domaćini aktivna je na platformi Indiegogo, od 10. prosinca ove godine do 10. siječnja iduće godine. Cilj kampanje je podržati mlade kreativce/ke bez doma tako da se prikupe sredstva za instrumente, kreativno mentorstvo i sve ono što im je potrebno da bi se mogli/e izraziti kroz umjetnost. Za to je potrebno skupiti osam tisuća dolara.

“Kroz ovu kampanju želimo podržati najmanje 12 izbjeglica koje žive u Zagrebu i mladih bez primjerene roditeljske skrbi, štićenika SOS Dječjeg sela Hrvatska. Njima su potrebna sredstva za rad i uključivanje u društveni i kulturni život zajednica u kojima žive”, poručuju organizatori/ice.

Da bi mogli stvarati i biti ono što jesu, svima njima su potrebni instrumenti, kistovi, plesne cipele, prostor za pjevanje. “Zbog toga, kao dobri domaćini, želimo mladim kreativcima bez doma pružiti mogućnost da se kreativno izražavaju obogaćujući sebe, ali i zajednice u kojima žive. Dom je mnogo više od kuće ili stana – to mjesto u kojem imamo sigurnost i podršku da budemo ono što jesmo”, dodaju organizatori/ice.

Kampanju organiziraju Are You Syrious?, Inicijativa za podršku izbjeglicama Dobrodošli!, SOLIDARNA – Zaklada za ljudska prava i solidarnost, Koalicija Solidarnosti Split i grupa Kries.

Izvor FB