Hrvatska, Nekategorizirano

Više od dva milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda za “male znanstvenike” iz Jastrebarskoga

Projektu “Sa STEMom raSTEMo”  odobreno je 2.260.000,00 bespovratnih sredstava na pozivu “Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a”  iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Društvo naša djeca Jastrebarsko, a partneri u projektu su Centar za kulturu Jastrebarsko i Institut Ruđer Bošković.

Projekt “Sa STEMom raSTEMo” ima cilj jačanje kapaciteta Udruge za provođenje znanstvenih radionica i popularizaciju STEM-a kod djece, mladih i opće populacije. Projektom će se, naime, educirati voditelji za provođenje znanstvenih radionica diljem Hrvatske, opremit će se multifunkcionalna učionica u Centru za kulturu Jastrebarsko, postaviti “Znanstveni park” u Jastrebarskom, zaposliti osoba u udruzi i drugo. Predviđeno trajanje projekta je 24 mjeseca, a sam početak se očekuje već u siječnju 2021. godine. Nositelj projekta je Društvo naša djeca Jastrebarsko, a partneri u projektu su Centar za kulturu Jastrebarsko i Institut Ruđer Bošković.

U utorak, 29. 12. 2020., potpisivan je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava, a odmah nakon potpisivanju uslijedila je izrada plana nabave i plana aktivnosti za  24 mjeseca koliko je predviđeno za njegovu provedbu. Ovaj projekt temelji se na iskustvu Društva naša djeca Jastrebarsko u provođenju radionica “Mali znanstvenici” koje se već pet godina provode u našem gradu, ali i okolnim općinama. Kvalitetu projekta prepoznao je i Institut Ruđer Bošković koji je stručni partner te ima mentorsku ulogu u stručnom dijelu provedbe projekta.

Ovim će projektom profitirati osnovnoškolci i srednjoškolci te studenti koji se žele educirati u STEM području, ali i djeca predškolskog i mlađeg osnovnoškolskog uzrasta kojima će se promovirati STEM područja i na taj način povećati interes za prirodne znanosti koje su osnova razvoja i napretka. (Izvor: dndjastrebarsko.hr / CD)

Više o pozivu: Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a.