Hrvatska, Nekategorizirano, Rad udruga

Više od sto studenata uključilo se u provedbu europskog projekta društveno korisnog učenja udruge Naš Hajduk

U sklopu projekta “(Hajdučkom) suradnjom i volonterstvom do društvenog razvoja” na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Splitu održana je završna aktivnost na kojoj su studenti predstavili projekte izrađene u suradnji s udrugom Naš Hajduk.

Više od 100 studenata sudjelovalo je kroz dva kolegija putem projekta u protekloj akademskoj godini te su time stečena znanja testirali u praksi.

– Jako smo zadovoljni suradnjom s Ekonomskim fakultetom od kojeg smo dobili podršku i prostor da možemo raditi s velikim brojem studenata. Udruga Naš Hajduk u svom radu uvijek pokušava surađivati sa stručnjacima. Pored toga što smo studentima pružali podršku, jako puno smo naučili i od njih samih te od profesora s kojima smo surađivali, rekao je voditelj projekta Darko Čop.

Nakon uvoda voditelja projekta okupljenima su se obratili profesori s Ekonomskog fakulteta koji su sudjelovali u provedbi Ivana Bilić i Ivan Matić te dekanica Maja Fredotović. Ovom prilikom su im uručene i zahvalnice za sudjelovanje na projektu.

– U početku je bilo zadrške prema ovom projektu obzirom da se radi o udruzi navijača, no jako brzo smo dobili odlične povratne informacije jer su studenti guštali u radu. Obično jedna suradnja otvara drugu pa se nadam da će tako biti i u ovom slučaju, istaknula je dekanica Maja Fredotović.

Potom su dva studentska tima iznijela prezentaciju svojih radova. Radi se o projektu “I Bilo srce je član Hajduka” u sklopu kojega su se prikupljale donacije kojima su korisnici Udruge Srce, Udruge Sindrom Down 21 Split, Udruge MoSt i Dječjeg Doma Maestrala postali članovi Hajduka. Drugi prezentirani projekt nosi naziv “Hajdučki paketi” u kojem su studenti razradili palete Hajdukovih proizvoda koji bi se u formi različitih paketa nudili zainteresiranim kupcima. Njihovu prezentaciju je pozorno u ime kluba s Poljuda poslušala i voditeljica odjela marketinga i prodaje Julija Hrstić.

Nakon završetka prezentacije studentima su podijeljene potvrde za sudjelovanje u jačanju Hajdučke zajednice.

Projekt je odobren na pozivu za dodjelu bespovratnih sredstava Podrška razvoju partnerstava organizacija civilnog društva i visokoobrazovnih ustanova za provedbu programa društveno korisnog učenja, a sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt je provela udruga Naš Hajduk s partnerima Udrugom Nogomet Plus, Gradom Splitom, Ekonomskim fakultetom Split, Kineziološkim fakultetom – Katedra za sportske igre (KIFST) te Sveučilištem u Zadru – Odjel za sociologiju.