Hrvatska, Nekategorizirano

Vukovarski leptirići pokrenuli kampanju za nastavak programa poludnevnog boravka djece s teškoćama u razvoju

Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići ima za cilj unapređivanje kvalitete života, medicinske i socijalne zaštite djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji. Udruga djeluje na području Grada Vukovara, Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije i Republike Hrvatske. I pritom se susreće s mnoštvom problema…

– Odgojno-obrazovni, zdravstveni i socijalni sustav ne pružaju primjerena rješenja za djecu s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima, kao ni za druge obitelji u riziku. Prije točno deset godina započeli smo naše djelovanje upravo s jasnom namjerom; osigurati ono što sustav ne pruža, dati djeci s teškoćama i djeci u riziku priliku za napredovanje, za uklapanje, osigurati im da vrijeme ne provode na ulici već u toplom kolektivu gdje pišu zadaću i usvajaju nova znanja kroz igru, smijeh, sport i ostale aktivnosti koje im nudimo. Ukratko, nastojimo im osigurati jednake mogućnosti i spriječiti socijalnu isključenost! – poručuje Viktorija Matin, predsjednica Udruge Vukovarski leptirići.

Program Vukovarskih leptirića „Rastimo, igrajmo se i učimo zajedno – program poludnevnog boravka za djecu Vukovara“ nudi konkretna rješenja za navedene probleme!

– Tako je, spomenuti program pruža djeci s teškoćama i socijalno ugroženoj djeci nova znanja i vještine, druženje i igre te korisno i smisleno provođenje slobodnog vremena kroz planski osmišljene aktivnosti te ukusan i zdrav topli obrok. To je besplatna usluga koju svakodnevno koristi 40-ero djece koja su nakon pružene podrške već pokazala znatne rezultate i napredak u svim aspektima života. Nažalost, za dva mjeseca podrška ovoj djeci završava jer nema novih natječaja i projekata iz kojih možemo financirati ove aktivnosti – dodaje Matin.

Što kao društvena zajednica možemo, pa i moramo učiniti? Naprosto, pokazati vukovarskim leptirićima da nisu sami! Čvrsto ih držati za ruke i pokazati da imaju podršku na svom putu odrastanja. Stoga je pokrenuta donacijska kampanju na platformi Čini pravu stvar, simboličnog naziva „Budi moja krila!“. Svi ljudi dobre volje neka se smatraju pozvanima za prikupljanje sredstava dovoljno sredstava za nastavak ove nužne podrške djeci Vukovara.

Želimo vjerovati kako će biti osigurano sustavno rješenje i načinjen kvalitetan plan i program natječaja za ranjive skupine, koji bi trebali biti vezani i imati svoj nastavak, odnosno jasna strategija kojom bi se osigurala dugoročna podrška.

Kad sustav zakaže, tu smo onda – mi! Pomozimo kako bi Ivan imao bolje ocjene, Marko svoje prijatelje i nakon škole, Martina topli obrok, Diana sudjelovala u sportskim aktivnostima… Mi im možemo dati krila!

Donacijom od 50 kuna omogućit ćemo boravak jednog predškolca dnevno, od 150 kuna omogućit ćemo boravak dva školarca dnevno i topli obrok za njih, a od 325 kuna omogućit ćemo rad jednog terapeuta dnevno. Ukupno je potrebno prikupiti pola milijuna kuna. Možemo mi to!

Donirati i sudjelovati možete putem linka:

https://cinipravustvar.hr/udruga/vukovarskileptirici

Također, iz Vukovarskih leptirića pozivaju pojedince, škole, tvrtke, sportaše i ostale zainteresirane za sudjelovanje u donacijskoj kampanji „Budi moja krila“, kreirajući svoj izazov na platformi Čini pravu stvar. Izazov može biti na primjer: maraton, razne vrste utrka i sportskih natjecanja, prodaja rukotvorina, obroka ili slastica i slično, s ciljem prikupljanja sredstava u zajednički fond ove akcije. Svi zainteresirani za ovakav za ovakav oblik pomoći mogu se javiti na e-mail ured.vukovarski.leptirici@gmail.com kako bi zajedno s Vukovarskim leptirićima kreirali izazov.

A oni koji se ne mogu uključiti u kampanju donacijom, neka podijele ovu priču. Budimo nečija krila. (Izvor: vinkulja.hr)