Hrvatska, Nekategorizirano

Vukovarski leptirići pružaju socijalne usluge

Udruga je u četiri godine rada postigla velik uspjeh na području rane intervencije i rehabilitacije djece s teškoćama u razvoju
Udruga je u četiri godine rada postigla velik uspjeh na području rane intervencije i rehabilitacije djece s teškoćama u razvoju

Početkom 2017. u Udruzi je s radom započelo 6 djelatnika, financiranih od strane ministarstva. Oni su na konferenciji za novinare u nazočnosti vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave,  Viktorije Matin, predsjednice udruge i Zvonimira Rogulje, ravnatelja Centra za socijalnu skrb Vukovar, prezentirali svoje aktivnosti.

Udruga Vukovarski leptirići je dobrovoljna, nevladina, neprofitna udruga djece s poteškoćama u razvoju, njihovih roditelja, skrbnika i ostalih građana s razvijenim socijalno-humanitarnim osjećajem koja ima za cilj unaprjeđivanje medicinske i socijalne zaštite djece s poteškoćama u razvoju te kvalitete života njihovih obitelji. Udruga trenutno brine o stotinjak djece u dobi do 18 godina s područja Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije.

– Djeca su godinama bila uskraćena i diskriminirana po svakom pitanju ali dočekali smo dan da Udruga postane pružatelj socijalnih usluga. Djelatnicima je konačno osiguran kontinuitet s plaćama, a djeci kontinuitet i kvalitet. Od Grada Vukovara dobili smo prostor veličine nešto više od 230 kvadratnih metara u kojem imamo vrhunsku opremu potrebnu za terapiju – rekla je Matin i dodala kako se nada da će nastaviti suradnju s gradom te napraviti jedan suvremeni centar za djecu s poteškoćama u razvoju.

Udruga je u četiri godine rada postigla velik uspjeh na području rane intervencije i rehabilitacije djece s teškoćama u razvoju, a nakon teških godina borbe roditelja s predrasudama te diskriminacijom djece, bez sustavnog rješenja i pomoći, konačno je postala Pružatelj socijalnih usluga – prenosi Hrvatski radio Vukovar.