Hrvatska, Nekategorizirano

WAVE: Otvoren poziv za umjetnička djela koja promoviraju ženska prava

Europska mreža ženskih organizacija usmjerena na zaustavljanje nasilja nad ženama i djecom, WAVE (Women Against Violence Europe), treću godinu zaredom u potrazi je za originalnim umjetničkim motivom koji će se tiskati na njihovim torbama – javlja članica Mreže, udruga B.a.B.e, navodi se na portalu Žene i mediji.

Pripremila: Antonija Dujmović, https://www.zeneimediji.hr/

“Ako si ženska grafička umjetnica koja je zainteresirana za stvaranje ili već stvaraš društveno angažiranu umjetnost, a istovremeno pokušavaš pokrenuti pozitivne promjene u društvu, željeli bismo te pozvati da sudjeluješ u ovom pozivu.

Pozivamo te da zamisliš i predstaviš svoju viziju i interpretaciju jedne inspirativne žene, trenutka u njenoj svakodnevici, njenih junačkih trenutaka… ili što god smatraš inspirativnim u ženskom životu za umjetnički prikaz”, poziva udruga B.a.B.e. sa željom da se što više autorica iz Hrvatske odazove pozivu.

WAVE Mreža je europska mreža ženskih organizacija fokusirana na uklanjanje nasilja nad ženama i djecom. Osnovana 1994., trenutno broji više od 150 članica među kojima je i udruga B.a.B.e.. Step Up! kampanja je kampanja WAVE Mreže na razini Europe, a bavi se promoviranjem načina zaustavljanja nasilja nad ženama, podizanja svjesti o problemu i zaštitom žrtava nasilja nad ženama i djevojčicama.

Poziv je otvoren za ženske umjetnice, od 1. svibnja do 15. lipnja 2020. godine. Step Up! kampanja i WAVE Mreža objavit će odabranu umjetnicu i pobjednički motiv do 31. kolovoza 2020. godine. Više o načinu prijave saznajte OVDJE.

Odabrani rad bit će nagrađen novčanom nagradom od 300 eura i tiskat će se kao motiv na platnenim torbama WAVE Mreže za 2020. godinu te će biti dijeljen i promoviran putem kanala WAVE Mreže.