Aktivizam, Nekategorizirano

WWF zatvorio Maksimir

wwf_crTransparenti s porukom “Priroda danas nema vremena za tebe” osvanuli su po cijelom parku.

– U povodu Europskoga dana parkova željeli smo osvijestiti javnost o tome kako nema izlika za nebrigu o prirodi. Ankete pokazuju kako ljudi na pitanje zašto ne recikliraju najčešće odgovore da za to nemaju vremena. Izgovori u kojima ističemo da nemamo vremena za očuvanje prirode ili za zalaganje za održivi razvoj nisu prihvatljivi. Ovom akcijom željeli smo pokazati kako bi bilo kada priroda ne bi imala vremena za nas – kazala je Petra Boić Petrač, voditeljica odjela komunikacija u WWF Adriji. Istaknula je kako se WWF kao jedna od najvećih globalnih organizacija za zaštitu prirode zalaže za suživot, a ne za konflikt s prirodom.

– Nismo protiv napretka, naprotiv. Ali smo za razvoj kojim nećemo narušavati zdravlje planeta, koje je temeljni preduvjet boljeg života svakoga od nas – zaključila je Boić Petrač.

WWF je akciju radio uz podršku Javne ustanove – Maksimir. Ravnateljica Javne ustanove – park Maksimir, dr. sc. Biljana Janev Hutinec, ispričala se građanima za eventualne neugodnosti i kazala kako se nada da joj građani ne zamjeraju, jer su sve to napravili za dobru stvar.