Aktualno, Nekategorizirano

Zagreb Film Festival stiže u Dom mladih Split!

U utorak 12. studenog u 20 sati u jedinstvenom ambijentu Amfiteatra Doma mladih premijerno se prikazuje francuska komedija Alice i gradonačelnik, film iz natjecateljskog programa ovogodišnjeg Zagreb Film Festivala – i to paralelno sa održavanjem Zagreb film festivala u Zagrebu! – najavila je na svom Facebook profilu Platforma Doma mladih.

Film prati Paula – ostarjelog ali oštroumnog gradonačelnika Lyona koji je nakon godina u političkoj areni zapao u egzistencijalnu krizu i više nema ni jednu originalnu zamisao. Kada iz Oxforda stigne mlada filozofkinja Alice kako bi se prijavila za radno mjesto koje više ne postoji, Paul u njoj vidi posljednju slamku spasa te joj nudi neobičan posao: naoružati ga svježim idejama. Film je dobitnik nagrade Europa Cinemas Label, najprestižnijeg priznanja u sekciji “15 dana autora” filmskog festivala u Cannesu.

Uz projekciju u Amfiteatru, u subotu 9.11. u 20h u Beton kinu zagrijavamo se za ZFF uz projekciju sjajnog islandskog filma Ovnovi. Ova crna komedija o dva brata koja se bave uzgojem ovaca i ne razgovaraju godinama, nagrađena je na više od 30 festivala diljem svijeta.

Ulaz na obje projekcije je besplatan, a aktivnost je dio projekta Gradimo Dom zajedno koji sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.

Aktivnosti projekta Gradimo Dom zajedno sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt provodi Platforma Doma mladih u partnerstvu sa Gradom Splitom, Multimedijalnim kulturnim centrom, Clusterom za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split, Koalicijom udruga mladih i Festivalom mediteranskog filma Split.