Aktivizam, Nekategorizirano

Zagrebački trkači u misiji velikog srca pozivaju: Potrčite ili hodajte za Mladena!

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: tportal
Izvor: Licencirane fotografije / Autor: tportal

U Zagrebu 2. srpnja u 18.30 starta humanitarna utrka na savskom nasipu, kod Boćarskog doma: Za teško stradalog i potpuno nepokretnog Mladena Rusmira donacije će se prikupljati prijavom za utrku preko portala Trčanje.hr ili uplatom startnine na dan utrke.

Trčanje spaja ljude i na jednom od rekreativnih trčanja Mladenova teta Draženka Pavlek ispričala je trkačima koliko njih tri sestre (jedna od njih je Mladenova mama) danonoćno bdiju 24 sata oko Mladena koji je stradao kao mladić u prometnoj nesreći i 19 godina je nepokretan. Puno je troškova koje obitelj snosi sama da bi održala Mladena na životu i olakšala mu zatočenost u nepokretnosti. Obitelj je iscrpljena, a trebaju mu posebna kolica za vertikalizaciju i komunikator Tobbi, jer Mladen komunicira samo pogledom

Predsjednik AK Žumberak Boris Smičiklas posjetio je Mladena i taj njegov pogled bio mu je dovoljan pa je digao trkače Zagreba na noge. Humanitarnu utrku pokrenuli su AK Žumberak i portal Trčanje.hr, a humanitarnoj akciji odazvali su se Zagrebački atletski savez i brojni zagrebački atletski klubovi i škole trčanja: AK Agram, AK Perpetuum mobile, AK Forca, AK Maksimir, AK Sljeme, HAAK Mladost te škole trčanja Omega i Allegra.

Od javnih osoba ovu humanitarnu utrku podržali su kao promotori poznati hrvatski sportaš, bivši boksač Željko Mavrović, inicijator obrazovne reforme i zaljubljenik u rekreativno trčanje Boris Jokić te potpredsjednica Atlantic grupe Lada Tedeschi Fiorio, ujedno članica AK Žumberak. Njih troje povezali su sport, humanost i želja da živimo u zajednici u kojoj se brinemo jedni o drugima. Osim što će i sami trčati humanitarnu utrku, pozvali su i one koji ne vole trčati, ali vole pomagati, neka svejedno dođu na utrku pomoći Mladenu, makar se samo prošetali savskim nasipom. Kako je dan humanitarne utrke 2. srpnja ujedno Svjetski dan sportskih novinara, utrku je podržao Hrvatski zbor sportskih novinara. Predsjednik HZSN-a Jura Ozmec pozvao je ispred udruge novinare sportskih redakcija da objavom u medijima izvijeste javnost o ovoj utrci kako bi odaziv građana za pomoć Mladenu bio što veći.

U humanitarnu utrku #5km za Mladena kreću mahom rekreativci, ali i maratonski i polumaratonski veterani (Drago Paripović) te aktivni natjecatelji atletskih klubova. Kompanije Atlantic, Allianz i HT pozvale su svoje zaposlenike da se odazovu ovoj humanitarnoj utrci.

Dođite na savski nasip kod Boćarskog doma 2. srpnja 2018. u 18.30: Potrčite ili hodajte za Mladena!

Više o utrci pročitajte ovdje.

 

Preuzeto sa portala Tportal