Hrvatska, Nekategorizirano

Zajednica Susret: Obilježen Dan borbe protiv ovisnosti

ffe144b59c409587b4c9211fb31afdfe_XLMeđunarodni dan borbe protiv droga i nezakonitog trgovanja drogama Humanitarna organizacija Zajednica Susret obilježila je u utorak u savjetovalištu u Zagrebu edukativnom radionicom „Tehnologija je fora, ali igrati se mora“!

Znakovita je to poruka učenika 2. razreda Osnovne škole Cvjetno naselje u kojoj je humanitarna udruga u svibnju ove godine započela kampanju ‘Neću biti ROBoT’. Cilj kampanje je osvještavanje problema ovisnosti o tehnologiji, a provodit će se u 13 zagrebačkih osnovnih škola uz potporu Ministarstva obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje, Grada Zagreba, Pravobraniteljice za djecu, ERF-a, Vladinog ureda za suzbijanje zlouporabe droga i Povjerenstva Grada Zagreba za prevenciju i suzbijanje zlouporabe droga te drugih oblika ovisnosti.

Počela je radom s ovisnicima o opojnim drogama, ali je svoje djelovanje proširila i na kocku, alkohol, nove droge i nove oblike ovisnosti.

Ove godine, obilježavajući međunarodni dan borbe protiv droge i nezakonitog trgovanja drogama, želi skrenuti pažnju na suvremeni problem ovisnosti o tehnologijama na koju stručnjaci upozoravaju kao ozbiljnu ovisnost novog vremena. Upravo zato će se edukativna radionica ‘Tehnologija je fora, ali igrati se mora’ nastaviti tijekom srpnja i kolovoza. Humanitarna organizacija Zajednica Susret poziva sve roditelje, bake i djedove da dovedu djecu na poučno druženje bez kompjutora u II Cvjetno naselje 17a! Cilj radionica je kompjutore zamijeniti igralištima uz iznenađenje za mališane koji nemaju mogućnost boravka na moru ili ne mogu sudjelovati u nekom vidu odmorka organiziranom u Gradu Zagrebu. Radionice u Humanitarnoj organizaciji Zajednica Susret su besplatne.