Hrvatska, Nekategorizirano

Zdravi zdravstveni događaj – javno događanje koje na zabavan način popularizira STEM područje biomedicine

U lipnju su otvorene prijave za održavanje događanja koja populariziraju STEM područje biomedicine, a prvo je u Zagrebu 9. lipnja 2022. na adresi Ulica kneza Domagoja 16, navodi se na Facebook najavi događaja.

U sklopu provedbe EU projekta Popularizacijom STEM-a do očuvanja javno zdravlja, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda, stručnjaci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i udruge HUHIV o𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢𝐳𝐢𝐫𝐚ju 𝐛𝐞𝐬𝐩𝐥𝐚𝐭no 𝐝𝐨𝐠𝐚đ𝐚nje pod nazivom 𝐙𝐃𝐑𝐀𝐕𝐈 𝐙𝐍𝐀𝐍𝐒𝐓𝐕𝐄𝐍𝐈 𝐃𝐎𝐆𝐀Đ𝐀𝐉 𝐨𝐫𝐢𝐣𝐞n𝐭𝐢𝐫𝐚𝐧 𝐧𝐚 𝐩𝐨𝐩𝐮𝐥𝐚𝐫𝐢𝐳𝐚𝐜𝐢𝐣𝐮 𝐁𝐈𝐎𝐌𝐄𝐃𝐈𝐂𝐈𝐍𝐄 𝐢 𝐙𝐃𝐑𝐀𝐕𝐒𝐓𝐕𝐀 𝐤𝐚𝐨 𝐒𝐓𝐄𝐌* 𝐩𝐨𝐝𝐫𝐮𝐜̌𝐣𝐚 𝐧𝐚 𝐧𝐚𝐜̌𝐢𝐧 𝐝𝐚 𝐬𝐞 𝐤𝐫𝐚𝐣𝐧𝐣𝐢𝐦 𝐤𝐨𝐫𝐢𝐬𝐧𝐢𝐜𝐢𝐦𝐚, 𝐝𝐣𝐞𝐜𝐢, 𝐦𝐥𝐚𝐝𝐢𝐦𝐚 𝐢 𝐨𝐩ć𝐨𝐣 𝐩𝐨𝐩𝐮𝐥𝐚𝐜𝐢𝐣𝐢, 𝐩𝐫𝐢𝐛𝐥𝐢𝐳̌𝐞 z𝐧𝐚𝐧𝐬𝐭𝐯𝐞𝐧𝐢 𝐚𝐬𝐩𝐞𝐤𝐭𝐢 𝐩𝐫𝐚ć𝐞𝐧𝐣𝐚 𝐳𝐚𝐫𝐚𝐳𝐧𝐢𝐡 𝐛𝐨𝐥𝐞𝐬𝐭𝐢 𝐢 𝐨𝐜̌𝐮𝐯𝐚𝐧𝐣𝐚 𝐳𝐝𝐫𝐚𝐯𝐥𝐣𝐚 𝐮𝐳 𝐩𝐨𝐦𝐨ć 𝐳𝐧𝐚𝐧𝐬𝐭𝐯𝐞𝐧𝐢𝐡 𝐜̌𝐢𝐧𝐣𝐞𝐧𝐢𝐜𝐚 𝐢 𝐝𝐨𝐬𝐞𝐠𝐚.

𝐙𝐃𝐑𝐀𝐕𝐈 𝐙𝐍𝐀𝐍𝐒𝐓𝐕𝐄𝐍𝐈 𝐃𝐎𝐆𝐀Đ𝐀𝐉 održat će se u sljedećim gradovima: Bjelovar, Nova Gradiška, Gospić, Sisak, Čađavica, Vukovar Gradina, Slavonski Brod, Ilok, Čazma, Glina, Otočac.
Svrha projekta je promicanje znanstvene pismenosti i znanstvenog načina razmišljanja u prosuđivanju i rješavanju problema pojedinaca i društva.

Pripremite se za događaj na kojem ćete na kreativan, znanstven, zanimljiv i informativan način saznati što je STEM, upoznati STEM zanimanja i metodologiju učenja, pogledati praktične primjere i primjenu iz svakodnevnog života, saznati više o infektologiji i načinima dolaska do otkrića u znanosti i medicini, naučiti koje su zakonitosti prijenosa zaraznih bolesti, pogledati zanimljive video materijale, istražiti 3D modele ljudske anatomije, pogledati svijet virusa i bakterija kroz mikroskop, riješiti zanimljive STEM kvizove i još puno toga i zaslužiti STEM DIPLOMU!

𝐔 𝐭𝐢𝐣𝐞𝐤𝐮 𝐥𝐢𝐩𝐧𝐣𝐚 𝐩𝐫𝐢𝐤𝐮𝐩𝐥𝐣𝐚𝐦𝐨 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐞𝐬 𝐤𝐚𝐤𝐨 𝐛𝐢𝐬𝐦𝐨 𝐨𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢𝐳𝐢𝐫𝐚𝐥𝐢 𝐨𝐯𝐚𝐣 𝐙𝐃𝐑𝐀𝐕𝐈 𝐙𝐍𝐀𝐍𝐒𝐓𝐕𝐄𝐍𝐈 𝐃𝐎𝐆𝐀Đ𝐀𝐉 𝐮 𝐕𝐚š𝐞𝐦 𝐠𝐫𝐚𝐝𝐮! – zaključuje su u pozivu na događanja.