Aktivizam, Inicijative, Nekategorizirano

Zimski spust Dravom pod sloganom “Dosta je! Spasimo Dravu od novih hidroelektrana!”

zimski spust dravomDeseti “Zimski spust rijekom Dravom” održat će se u subotu, 13. siječnja, a ove godine pod sloganom “Dosta je! Spasimo Dravu od novih hidroelektrana!”, priopćila je Svjetska organizacija za zaštitu prirode (WWF), jedan od organizatora spusta.

Spust zajednički organiziraju Rafting klub Matis, ekološka udruga ZEUS i WWF Adria, a cilj mu je poslati poruku za očuvanje i zaštitu Drave te javno izraziti protivljenje izgradnji hidroelektrana Molve 1 & 2.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane prijatelje prirode i one željne novih avantura da im se pridruže na spustu u subotu u 9 sati kod doma “Međimurska Lastavica” u Donjoj Dubravi. Kažu kako su svoj dolazak potvrdili mađarski prijatelji iz udruge Drava Szoveteg kao i predstavnici Javne ustanove za zaštitu prirode – Međimurska priroda, načelnik općine Donja Dubrava Marijan Varga te dožupan Međimurske županije Josip Grivec.

Sudionici mogu sudjelovati vlastitim plovilima, dok su za sve one koji njima ne raspolažu, organizatori osigurali određeni broj čamaca. Broj mjesta je ograničen stoga se svi zainteresirani pozivaju da požure s prijavom. Više informacija o programu mogu naći na Facebook stranici.

Konferencija za novinare održat će se u 9,30 sati kod doma “Međimurska Lastavica”, na kojoj će govoriti načelnik općine Donja Dubrava Marijan Varga, Nikola Želimorski iz Rafting kluba Matis, Janja Škoda i Goran Čižmešija iz ekološke udruge ZEUS, biolog i snimatelj Goran Šafarek, te Ivana Korn Varga iz WWF Adria.

Poslije završetka Zimskog spusta u domu “Lastavica” održat će se kulturni te zabavni program s koncertom, bogatom tombolom, umjetničkim instalacijama te izložbom fotografija WWF-ove prošlogodišnje kampanje “Naše rijeke, naše blago – Veslajmo za naše rijeke”.