Centar za mirovne studije otvorio je prijave za 22. generaciju Mirovnih studija

Centar za mirovne studije otvorio je prijave za 22. generaciju Mirovnih studija, obrazovnog programa otvorenog svima – bez obzira na prethodno obrazovanje i godine.

Mirovni studiji održavaju se kako bi se promišljale i gradile alternative društvenim nepravdama te kako bi potaknuli sudionike i sudionice programa da postanu aktivni nositelji promjena u svojim zajednicama, a uspostavljeni su još 1997. godine.

Osnovni program, u trajanju od 130 sati predavanja, radionica, istraživačkog i praktičnog rada uključuje rad na temama poput ljudskih prava, održivog društva i ekonomske pravde, ljudske sigurnosti i migracija, feminizma, spola, roda, seksualnosti te ratnog i antiratnog nasljeđa. Program uključuje razvoj komunikacijskih vještina, vještina suradnje, analize sukoba i upoznavanje s praktičnim alatima i primjerima rada na društvenoj promjeni.

Mirovni studiji pružaju polaznicima priliku da u kreativnom i sigurnom okruženju rade na kritičkoj analizi aktualnih društvenih problema i da se upoznaju i povežu sa postojećim inicijativama koje rade na njihovom transformiranju. Povezivanjem i suradnjom kroz Mirovne studije stvaramo istraživački, obrazovni i organizacijski potencijal za nenasilnu promjenu društva.

Program neformalnog obrazovanja traje šest mjeseci, otvoren je za sve koji žele dati svoj doprinos društvenoj promjeni, a do sada je kroz njega prošlo približno 700 polaznika i polaznica.
Centar za mirovne studije poziva sve građane i građanke željne aktivnog rada na promjeni društva, njihovih zajednica ili susjedstva, da se prijave za sudjelovanje do 3. prosinca.

Više informacija nalazi se na internetskoj stranici Centra za mirovne studije.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *