Aktualno, Nekategorizirano

Završna konferencija projekta “Hrana i zajednica” predstavit će najveće izazove i brojne ideje vezane uz održiv sustav doniranja hrane

Završna konferencija projekta “Hrana i zajednica” održat će se u utorak, 29. listopada 2019. u 09:30 – 15:30, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Ivana Filipovića 4, Rijeka.

Na Konferenciji će biti predstavljene sve aktivnosti i postignuća iz projekta „Hrana i zajednica“, održat će se kratka prezentacija radova studenata Ekonomskog i Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci koji su osmišljavali ideje za održivi sustav doniranja hrane u Hrvatskoj u posljednjih godinu dana.

Planirano je predstavljanje Radne skupine za hranu utemeljene kroz projekt, kao i aktivnosti i daljnji koraci u osnivanju banke hrane od strane Ministarstva poljoprivrede.
Planirano je dočekati francuske stručnjake i čuti više o velikim promjenama koje su se dogodile u Francuskoj od 2016. godine i vidjeti kako bi Hrvatska mogla koristiti francuska iskustva i prilagoditi ih trenutnoj situaciji u Hrvatskoj.

Prijave za konferenciju: https://forms.gle/grVZSaq9H2JjY4dt7.

Program konferencije:

9: 30-10:00 Registracija sudionika
10:00 -10:30 Riječi dobrodošlice dekana, prof.dr.sc. Alena Hosta i ostalih projektnih partnera
10:30–11:00 Ema Murić, voditeljica projekta: Prezentacija projekta Hrana i zajednica, prezentacija rezultata projekta, web stranice, priručnika o DKU, brošure „Hrana nije otpad“
11:00-11:15 Predstavnik Grada Rijeke (Ivan Šarar, pročelnik Odjela za kulturu: predstavljanje zaključaka Radne skupine za hranu u Gradu Rijeci
11:15-11:45 medijska konferencija tijekom druženja uz kavu
11:45 -12:30 Xavier Corval, predsjednik Uprave i osnivač tvrtke Eqosphere
12:30 – 13:15 Laurence Champier, generalni direktor Banke hrane
13:15 -13: 45 – Marija Batinić Sermek: Sustav doniranja hrane, informatički sustav, što je novo u Hrvatskoj?
13:45 -14:30 4-6 kratkih prezentacije studenata sa svojim mentorima
14:30 -15: 30 Druženje i elaboriranje uz ručak

Projektu „Hrana i zajednica“ temeljem poziva “Podrška razvoju partnerstava organizacija civilnog društva i visokoobrazovnih ustanova za provedbu programa društveno korisnog učenja” odobrena su bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 1.084.435 kuna u iznosu od 85% iz Europskog socijalnog fonda i 15% iz Državnoga proračuna na poziciji Ureda za udruge Vlade RH.