Aktualno, Nekategorizirano

‘Zdrava kava s doktorima’ u Osijeku

Pozivamo sve građane s područja Osječko-baranjske županije da nam se pridruže na 12. ‘zdravoj kavi s doktorima’, koja će se održati u ponedjeljak, 8. svibnja 2023. godine, u Kulturnom centru Osijek (Ul. Kneza Trpimira 2A), s početkom u 17.30 sati, navodi se u pozivu udruge NISMO SAME.

Uz članice Udruge na kavi će se s vama družiti:

doc. dr. sc. Vesna Ramljak, dr. med., voditeljica Odjela za onkološku patologiju i kliničku citologiju Klinike za tumore Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice;
doc. dr. sc. Željko Zubčić, dr. med., ravnatelj KBC-a Osijek;
izv. prof. dr. sc. Domagoj Drenjančević, dr. med., pomoćnik ravnatelja KBC-a Osijek za kvalitetu;
Suzana Luketić, mag. med. techn., pomoćnica ravnatelja KBC-a Osijek za sestrinstvo;
Justinija Steiner, dr. med., spec. opće interne medicine, ravnateljica Doma zdravlja Osječko-baranjske županije;
doc. dr. sc. Kristina Bojanić, spec. radiologije na Odjelu za radiologiju Doma zdravlja Osječko-baranjske županije;
doc. dr. sc. Ivan Miškulin, predsjednik Katedre za javno zdravstvo Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku.

‘Zdrava kava s doktorima’ temeljna je aktivnost EU projekta koji Udruga žena oboljelih i liječenih od raka NISMO SAME provodi od 25. ožujka 2022. pod nazivom „Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“.

Glavni cilj projekta je prevencija i promocija zdravlja i zdravih navika te povećanje svijesti građana Republike Hrvatske o važnosti prevencije.

Iako su nam ciljana skupina žene oboljele od raka dojke, kave su namijenjene ženama svih generacija, bez obzira na njihovo zdravstveno stanje, kao i članovima njihovih obitelji.

Posebnost je koncepta kroz neformalni razgovor s liječnicima odgovoriti na sva pitanjima koja muče građane vezano uz zdravlje i brigu o zdravlju, a koja ili nemaju kome postaviti, ili ih se ne usude postaviti svome liječniku. S druge strane, to je i prilika liječnicima da upoznaju građane s problemima na koje svakodnevno nailaze u svom radu.

„Zdrave kave s doktorima“ udruge NISMO SAME do sada su uspješno održane u Karlovcu, Sisku, Vukovaru, Šibeniku, Zaboku, Ludbregu, Slavonskom Brodu, Koprivnici, Gospiću, Virovitici i Daruvaru, a ostavile su jako pozitivan i ohrabrujući utjecaj na žene te su okupile više od 500 sudionika i 50-ak liječnika.

Veselimo se novoj kavi u Osijeku i zahvaljujemo svima koji će nas doći podržati – zaključuje udruga u pozivu.

Projekt „Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“ u cijelosti je financiran bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda, u ukupnom iznosu od 498.519,00 kuna (kodni broj: UP.02.2.1.08.0226)