Hrvatska, Nekategorizirano

Azil Prijatelji iz Čakovca organizira humanitarnu akciju i koncert u Lisinskom za obnovu skloništa

44026437_2127984277451378_7785915245309984768_oAzil Prijatelji iz Čakovca organizira humanitarnu akciju za obnovu i gradnju skloništa u sklopu koje će se održati humanitarni koncert u Lisinskom, radna akcija te akcija fotografiranja i prikupljanje donacija za osiguravanje boljih uvjeta do udomljavanja životinja. U Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog 30. listopada će nastupiti poznata imena hrvatske glazbe kao što su Zdenka Kovačiček, Tereza Kesovija, Sandra Bagarić, Luka Nižetić, Ivana Kindl.

Iz najvećeg skloništa za pse u Hrvatskoj, azila Prijatelji iz Čakovca poručuju da se kupnjom dvije ulaznice za koncert ‘Udomimo prijatelje’ pomaže gradnja četvornog metra novog dvorišta za pse.

Akcijom se žele osigurati sredstva za gradnju novog skladišta te operativnog centra za pripremu hrane, kupanja i pranje pasa. Azil je jedno od najboljih skloništa za pse u Hrvatskoj po brizi, ali i po velikome broju udomljenja, njih čak 5000, istaknuto je u priopćenju.

“Dolaskom na koncert pomažete naših 650 štićenika i izgradnju novih dvorišta za primitak pasa koji svakodnevno pristižu iz projekta kastracije pasa u romskim naseljima”, kazala je voditeljica skloništa Aleksandra Hampamer.

Koncertu prethodi akcija prikupljanja donacija, 27. listopada, uz prigodno fotografiranje obitelji s kućnim ljubimcima.

Stela Cota iz Mreže za zaštitu životinja je pozvala građane da 20. listopada dođu u sklonište i pridruže se radnoj akciji “jer se bliže hladni dani pa psima treba pružiti krov nad glavom”.

Zakonom o zaštiti životinja, a posebno odredbom da psi ostaju u skloništu do udomljenja, pomaknute su granice u zaštiti životinja. Sva skloništa su postala no kill, što je čakovečko bilo i prije donošenja Zakona.

Prijatelji životinja su podsjetili da je za sprečavanje priljeva pasa u skloništa važna kontrola mikročipiranja i sterilizacija.

“U Hrvatskoj imamo tisuće napuštenih pasa, a njihov broj mogao bi biti znatno manji kada bi se Zakon o zaštiti životinja provodio. Udomljavanjem umjesto kupnje pomažete napuštenim psima i mačkama, kao i lokalnoj zajednici”, poručili su. (Hina)