Aktivizam, Nekategorizirano

Besplatna online radionica “Jazz Dance” sa Ilonom Cvitić

U srijedu 29. ožujka u 20 sati održava se besplatna online radionica plesa “Jazz Dance” koju vodi koreografkinja i plesačica Ilona Cvitić. Radionica je namijenjena mlađima od 25 godina i svi zainteresirani mogu se prijaviti putem maila info.surojc@gmail.com.

Na predavanju ćemo teoretski proći kroz povijesni pregled razvoja jazz dancea, od njegovih afričkih korijena, pa do popularizacije i do onoga što je jazz danas. U praktičnom dijelu ćemo isprobati osnove tehnika koje su utemeljile jazz (Dunham, Mattox, Fosse…) Ono što je u jazzu predivno je to koliko je prilagodljiv, a opet širok rasponom zbog utjecaja drugih plesnih stilova i karakteristika određenih vremenskih razdoblja. Pa tako i danas ostaje neizbježan dio showbussinessa, koliko god se možda činilo da nije u cvijetu popularnosti.

Ilona Cvitić:

Rođena sam u Puli, živim i radim u Zagrebu. Veliki sam zaljubljenik u aktivan način života, sport, životinje i prirodu. Plešem od svoje četvrte godine, a mislim da sam u jazz zaljubljena još iz nekog prošlog života. Ples je moj životni poziv, posao, hobi, strast i sastavni dio mog bića. Volim raditi u kazalištu i na televiziji, volim plesne gaže, volim biti na pozornici, volim biti iza pozornice, volim držati plesne satove i sretna sam što radim ono što volim. Veselim se podijeliti jedan mali dio svoje strasti s vama! – navodi Savez udruga Rojca u priopćenju.

Radionica se održava u sklopu projekta „ArtON“. Projekt „ArtON – Mreža umjetnika u razvoju“ provodi Savez udruga Rojca, a sufinancirala ga je Europska Unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 63.718,98 eura (480.090,69 kuna) / 54.161,14 eura (408.077,09 kuna) sufinancirano je sredstvima Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda.