Aktualno, Nekategorizirano

Besplatne glazbene radionice za mlade od 18-25 godina

Organizacija glazbeno estradnih izvođača hrvatske – OGI-HR provodi projekt Online glazbeni centar kreativnih edukacijskih kulturno-umjetničkih radionica u partnerstvu sa Kulturno razvojnim centrom općine Bilje.

Korisnicima je kroz projekt omogućeno besplatno sudjelovanje u 3 skupine radionica koje se održavaju online za polaznike u dobi od 18 do 25 godina.

Radionice koje se nude projektom su:

Tradicionalni slavonski instrumenti – korisnici će upoznati cjelokupnu povijest tradicionalne tamburaške glazbe, naučiti osnove sviranja, reproducirati i stvarati glazbena djela te usvojiti tradicionalne kulturne vrijednosti svoje životne sredine.

Temeljna glazbena kultura, solfeggio i teorije glazbe – korisnici će razviti temeljno znanje o notama, harmoniji, tehnikama disanja kod pjevanja te će naučiti tehnike korištenja i primjene glazbenih intervala, upoznat će se s osnovama glazbene povijesti što će im uvelike olakšati bavljenje bilo kojom glazbenom aktivnošću.

Radionica suvremene tehnologije za stvaranje i produkciju glazbe – korisnici će upoznati najnoviju tehnologiju u glazbenoj produkciji, naučiti kako nastaje pjesma, kako se stvara aranžman, kako se produciraju različiti instrumenti, ali i ljudski glas, bit će upoznati s korištenjem različitih vrsta software-a i tehnologije koja se koristi u današnjoj glazbi i glazbi sutrašnjice.

Planirana dinamika provedbe uključuje 4 sata tjedno, odnosno 16 sati mjesečno u trajanju od ukupno 10 mjeseci za svaku radionicu pojedinačno, što daje broj od ukupno 160 sati unutar 40 dana za svaku od 3 navedene radionice. Polaznici će nakon provedbe dobiti potvrdu o uspješnom završetku programa odabrane radionice.

Cilj projekta je unaprjeđenje života najmanje 100 mladih osoba i poticanje aktivnog stvaralaštva kroz organiziranje edukacijskih kulturno glazbenih događanja za osobe između 18 i 25 godina. Aktivnostima projekta tj. radionicama tradicionalnih instrumenata, pjevanja i osnova solfeggia i teorije glazbe te modernom stvaralaštvu uz edukaciju o produkciji što će obuhvatiti sve ključne elemente kulture i umjetnosti na tradicionalan i moderan način.

Projekt Online glazbeni centar kreativnih edukacijskih kulturno-umjetničkih radionica sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020.

Ukupna vrijednost projekta je 356.300,00 kn, od čega Europska unija sufinancira bespovratna sredstva u iznosu od 302.855,00. Projekt traje od 29.07. 2022. do 29.07 2023 godine.

Radionice su krenule početkom mjeseca, ali još imate priliku priključiti se! Sve propuštene materijale šaljemo vam putem maila.

Kontakt osoba za više informacija je voditelj projekta – Tomislav Jambrešić, e-mail: info@ogihr.hr, tel: 091/731-9986. (Izvor: https://sib.net.hr/)