Aktualno, Nekategorizirano

Besplatne tribine o STEM programima za zagrebačke vrtiće

U mjesecu lipnju održavaju se besplatne tribine na temu „Znanstvena postignuća u STEM-u u radu s djecom (pred)školske dobi“ koje provodimo u sklopu EU projekta „STEM ZA SVE“ , a koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, navodi Institut za STEM edukaciju i afterschool programe.

Tema je od iznimnog značaja za odgojiteljice, kao i za roditelje čija djeca pohađaju STEM radionice, ali prilika za sve ostale roditelje koji žele saznati više o STEM programima, edukativnoj tehnologiji i inovacijama u odgojno-obrazovnom kontekstu.
Teme kojih ćemo se dotaknuti na prezentaciji tribine:
– Znanstvena dostignuća u STEM-u
– Popularizacija STEM-a kroz projektne aktivnosti
– O udruzi Institut za STEM i njenom djelovanju
– Što (ni)je STEM?
– Utjecaj rane STEM edukacije na razvoj djece
– Poticanje STEM koncepata u predškolskoj dobi
– Digitalizacija: edukativna (EdTech) i asistivna tehnologija (AT)
– Q&A

Tribina zamišljena je kao uvod u područje s velikim potencijalom u pogledu metodike poučavanja te kreativnosti STEM sadržaja koji se prezentiraju djeci predškolske i školske dobi.

Moderatori tribine:
Božena Vrgoč pedagoginja je i predsjednica udruge Institut za STEM edukaciju i afterschool programe. Institut za STEM udruga je lider u STEM edukaciji, poznata po provedbi kraćeg odgojno obrazovnog programa “STEM u vrtiću” za rano učenje robotike i programiranja za djecu od 4 do 7 godina koji je verificiran pri MZO, a provodi se u dječjim vrtićima. Na tribinama sudjeluju i ostali odgojno obrazovni stručnjaci.
Termini tribine:
• 16.6.2023. u 16:15 u DV Trnoružica, Russanova 11, Zagreb
• 21.6.2023. u 17:00 u DV Dječji grad, Ulica Maksa Puša 1, Bobovica-Samobor

Više o projektu: www.stemzasve.eu.