Aktualno, Nekategorizirano

STEM KAMP za djecu s teškoćama u razvoju

Proljetni STEM kamp za djecu s teškoćama u razvoju spaja boravak u prirodi s aktivnostima programiranja, kodiranja, inženjerskih radionica i robotike s aktivnostima korištenja edukativne tehnologije prilagođene dobi djece s teškoćama.
Kamp se održava u sklopu projekta „STEM za sve“ koji se provodi kroz suradnju partnerskih udruga Institut za STEM edukaciju – STEM u vrtiću i Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize, a koji je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.
TKO?
Kamp je namijenjen djeci/mladima od 5.-8.razreda OŠ (12-15 godina) s cerebralnom paralizom urednog kognitivnog razvoja poželjno iz kontinentalne Hrvatske.
Broj polaznika: 10 djece/mladih + 10 roditelja/asistenata/pratnje
GDJE?
Kamp se održava na moru, u HI Hostelu Zadar. Troškovi puta, smještaja, prehrane i pratnje su osigurani projektom iz Europskog socijalnog fonda.
KADA
Kroz proljetne praznike, utorak-subota (11.-15. travanj 2023.)
Trajanje kampa: 5 dana
Voditelji aktivnosti u kampu su iskusni STEM edukatori koji imaju iskustva u radu s djecom i mladima s teškoćama u razvoju.
PRIJAVE VOLONTERA:
Zainteresirani volonteri za sve informacije i upite mogu se javiti mailom na info@stemzasve.eu
Potrebno 3 volontera pomagačkih zanimanja (psiholozi, socijalni radnici, rehabilitatori, pedagozi, socijalni pedagozi, liječnici i slična zanimanja) , studenti navedenih zanimanja ili asistenti u nastavi.

Izvor: Facebook najava 

…………………………………………………………………….

Projekt “STEM za sve” provodi Institut za STEM edukaciju i afterschool programe u suradnji s predstavnicima visoko-obrazovnih institucija (Institut za oceanografiju i ribarstvo i RIT CROATIA) i organizacijama civilnog društva (Udruga za održivi razvoj Pozitiva Samobor, Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize te Centar za psihološku podršku i razvoj Pričaj mi) sa ciljem jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva za aktivno uključivanje djece i mladih te opće populacije u popularizaciju STEM-a.